Vendéglátás

Hospes venit, Christus venit!
Vendég jön, Krisztus jön!

Szeretettel várjuk a Szent Ferenc Alapítvány támogatóit, látogatóit, önkénteseit DÉVÁN!

Az alapítványunk alig 5 percre található a dévai vár siklójától egy kis katolikus templom mellett. Szívesen megmutatjuk az 1720-as években épült ferences kolostort, amelybe 1993 őszén Csaba testvér segítőivel befogadta az első 35 szegény sorsú gyereket. Ma már a kolostor mellett álló tömbházban lakunk a 160 nevelt gyerekkel 18 szociális családban. A kolostor mellé Csaba testvér az évek során építtetett nekünk menzát, vendégházat, saját játszóteret – kis magyar szigetként vagyunk a főleg románok lakta városban.

Az alapítvány 20 éves jubileumára készítettünk egy érdekes kiállítást a dévai ház történetéről, illetve az alapítvány gyerekotthonairól, amely megtekinthető a kolostor emeletén. Diák idegenvezetőink szivesen bemutatják életünket iskolás- és felnőtt csoportoknak, egyéni látogatóknak is. Igény szerint étkezést is biztosítunk az alapítvány menzáján.

Vendeghaz3

Kérjük dévai látogatásukat előre jelezzék emailben Palkó Ceciliánálceciliapalko@yahoo.com  vagy vendegfogadasdeva@gmail.com címen.

Érkezéskor pedig a dévai vendégfogadást keressék (minden héten más nevelő a vendégfogadó, kérjük érkezés előtt a csoportok, látogatók, önkéntesek ezt a személyt keressék telefonon. Ha 20:00 óra után várható az érkezésük kérjük délután telefonáljanak. Vacsorát este 19:00 óráig tudunk adni):  +40-788-219-571

Vendégházaink Déván

Címünk: 330046 Deva, strada Progresului nr 6.

Kis katolikus templom mellett Arad felől érkezve a főúttól jobbra.
Ha vonattal érkeznek, és szeretnék, hogy kimenjünk Önök elé, kérjük hívják a vendégfogadós nevelőt a +40-788-219-571 számon érkezés előtt legalább egy órával.
Gyalogosan a vasútállomástól a következőképpen lehet eljutni hozzánk: a vasútállomás előtti téren található egy Mc Donald’s. Ott kell átmenni az út túloldalára, és elindulni Arad felé. 300-400 méter után jön egy átszótér, majd egy templom. Ott található az alapítvány.

*****

A dévai gyerekotthonon kívül lehetőség van:

• Csíksomlyón és Csíkszeredában
  • Szovátán
  • Nagyszalontán
  • Petrozsényben
  • Tusnádon
  • Szászvárosban
  • Szárhegyen csoportoknak megszállni, pihenni.
  • Magyarországon Csobánkán.Kérjük keressék mindig az adott gyerekotthon vezetőjét ezzel kapcsolatban.

Gyermekotthonaink címei, elérhetőségük

Szálláslehetőség a csobánkai zarándoklatházban

Szálláslehetőség Tusnádfürdőn

Szálláslehetőség Csíksomlyón és Csíkszeredában
Látogatás a Mária kertbe: Bíró Júlianna (csiksomlyo.mariakert@gmail.com, +40-740-099.347)
Szállásfoglalás a csíksomlyói otthonban: Balázs Melinda (szentistvanotthon@yahoo.com, +40-740-843.951)
Szállásfoglalás a csíkszeredai vendégházban: Both Fodor Ildikó (ildikobf@gmail.com, +40-740-683.609)

SZÉKELYHÍDI GYERMEK JÉZUS SZABADIDŐKÖZPONT
Szállásfoglalás a strandon: Törő Mónika (toromonikastrand@gmail.com, +40-751-744.115)

*****

Ahogy Csaba testvér szokta mondani: “Mindenkit, aki szeretettel közeledik felénk szeretettel fogadunk, biztatunk, hogy látogassa meg gyermekeinket, házainkat, megosztjuk vele kenyerünket, jókedvünket!”

*****

Bár házaink nagy része gyermekotthon, de vannak olyan házaink is, ahol nem gyermekvédelmi intézmények működnek, mégis magyarságunk, egyházunk értékeit jelenítik meg: ilyen Bethlen Gábor szülőháza Marosillyén (Illia), a kőrősbányai ferences kolostor (Baia de Cris) valamit a keresdi várkastély (Cris). Szeretettel várjuk ide is a látogatókat!

Kőrisbánya (BAIA DE CRIS) – Ferences kolostor
Tel/Fax:+40-254-214 873
E-mail: sztf@mail.recep.ro
Látogatás csak előre egyeztetett időpontban.

Marosillye (ILIA) – Bethlen Gábor szülőháza
Vezető: Varga Csaba
Cím: RO-337270 Ilia, str Libertatii nr. 69
Tel: +40-726-489 697
E-mail: guitarservice@gmail.com
Csak előre egyeztetett időpontban látogatható.
Iskolás csoportokat (Határtalanul programban érkezőket) speciális programmal várjuk!

Keresd (CRIS) – BÉKE Háza

foto: Szinnai Krisztina