Újjá kell születnetek!

2021. április 13.
„Ne csodálkozzál, hogy azt mondtam neked: újjá kell születnetek!” Jn 3,7
Pünkösd ünnepére készülünk! Egészen biztos, hogy újjá kell születni és nem csak az embereknek, de a kapcsolatainknak, sőt az általunk létrehozott intézményeknek is! Hívjuk és kérjük a Szentlelket, hogy újítson meg bennünket és a világunkat is!
Mi lesz a koronavírustól ostromolt szűkebb, de a tágan értelmezett világunkban, világunkkal? Hogyan tovább? E kérdésre lehet egy higgadt steril emberi választ keresni, adni, ebből elég sok megjelenik a médiában! Engem az érdekel, vajon mi Isten terve világunkkal? Milyen jó lenne ha a Lélek megragadna, mint táncban a lány derekát a partnere, és bátor lendülettel vezetne, pörgetne bennünket tovább! Számomra ezt jelenti az újjászületés, amiről Jézus beszél! Bátor lendülettel megújulni, s világunkat megújítani a Lélekben!
18.00 Szentmise: Jó tudni, hogy van egy hely, a templom, és van egy fórum, a szentmise, ahol az ember Istenével egy asztalhoz ülhet, hol maga a Szentháromság szól hozzánk Isten igéjében! Jó tudni, hogy van! Éljünk az Egyház által felkínált nagy lehetőséggel!
20.00 Rózsafüzér: Máriának sikerült Istenre figyelve a Lélekben újjászületni, ezért is kérjük őt, hogy emberként vezessen Isten jelenlétében bennünket!
Szeretettel, Csaba t.
Kép: Lányaink Marosillyén táncolnak, készülünk a Tavaszi Szövetségkötés Ünnepére, melyet az idén május 29-én tartunk!
.