Találkozó a gyimesi Hidegségben!

Szeretett hajdani és jelenlegi Gyerekeink!

Kedves Kollégák!
Annak idején, amikor bekopogtatok a Szent Ferenc Alapítvány ajtaján és mi befogadtunk titeket, nem csak az otthonainkba, de az szívünkbe is, akkor arra vállalkoztunk, azért kötöttünk szövetséget, hogy szép, boldog, eredményes életetek legyen! Mint jó szülők, – hisz Isten akaratából fogadtunk mi is be titeket, akárcsak Szent József a kis Jézust – tudatában vagyunk, hogy az akkor vállalt feladat soha nem ér véget. Mi most is imádkozunk értetek, szeretünk benneteket, nektek házainkban, otthonainkban mindig helyetek van!
Nagy fába vágtuk a fejszét! Szeretnénk titeket, a kirepült, és a kirepülő diákjainkat most újból megszólítani és egy szép, nyugodt panzióban egy két napos találkozóra meghívni (akik fizikailag nem tudnak jönni, azokat online módon is szeretettel várjuk)!  A találkozó a gyimesi Hidegségben lesz, most április 28-30 között, szerda déltől, péntek délig!
Mi lenne a cél?! Elsősorban a találkozás maga! Jó lenne elbeszélgetni, egymásnak örvendezni, de szeretnénk elmondani, hogy milyen új lehetőségek nyílnak itthon a szülőföldünkön, a becsületes munkán keresztül való boldogulásra! Tudjátok változik a világ, ha lassan, de már Erdély földjén is megjelentek az autópályák! Gyorsul az élet, történnek dolgok itt is, miről jó lenne tudnotok! Istennek hála most már nem csak tanácsot, de kalácsot is tudunk nyújtani egy pályázat jóvoltából! Így az általatok kiválasztott pályán való elinduláshoz szükséges képzéseket is támogatni tudjuk. Pl. ha valaki kamionsofőr akar lenni, akkor a képzés összegét, de akár a képzés ideje alatt a szállást is tudjuk biztosítani! Természetesen, nem akarunk helyettetek dönteni, de tudnotok kell, hogy a következő két évben különösképpen is lehetőségünk van benneteket, a ti általatok kitűzött célok elérésében segíteni! Ez egy kissé olyan, mint a hajdani mesében az aranyhalacska és a három kívánság! Ti kértek, és mi próbálunk segíteni!
Többek között a “svéd asztalunkon” van egy különleges ajánlatunk is, melyre szeretnénk felhívni a figyelmeteket! Egy nyugati szállodalánc megkeresett és jelezték, hogy a nyugati turistáknak, időseknek, fiataloknak szeretnének utazási célokat és ehhez szükséges szállodákat, éttermeket létrehozni, üzemeltetni Erdély földjén! E szép cél megvalósításához szövetségeseket keresnek, olyan fiatalokat, akik vállalkoznak a szállodák vezetésére, takarítására, a konyhák működtetésére, de akár az épületek karbantartására, bármire amire szükség van egy három – négy – öt csillagos szállodákból álló láncban! Munkájukat egy Szálloda Iskola beindításával kezdenék, hol idegen nyelvet oktatnának (angolt – németet), majd egy két éves képzés során kiválasztanák és kiképeznék a fiatalokat a nekik leginkább megfelelő feladatokra! Ez az Iskola a Svájci Iskola-szálloda diplomáját adja azoknak, akik eredményesen elvégzik a kétéves képzést, amely alatt lehet is, kell is dolgozni, de keresni is! Komoly erők vannak e kezdeményezés mögött, néhányan a vezetőségből eljönnek a mostani találkozóra, ezért biztatlak, hogy hallgassátok meg az ők ajánlatát! A szállodalánc ugyanazt akarja nyújtani a vendégeinek Erdélyben is, mind nyugaton, és azt ígérték, hogy a bérezés is az elvárt komoly munkához igazodik!
Ezen kívül természetesen még sok más ötlet is van, a ti terveiteket is meghallgatják a többiek, igy hiszem, hogy az időt értékesen fogjuk tölteni! Nagyon örvendenék, ha e kis időtre egymásra tudnánk figyelni!
Szeretettel, Csaba t.
.
u.i. A rendezvénnyel kapcsolatos részletekről érdeklődni lehet annak a gyermekotthonnak a vezetőjénél, ahol korábban éltetek, vagy e projekt főszervezőjétől Nagyfalusi Évától (0756941307) és Kacsó Katitól (0723332846) kérhettek információt.
Jelentkezni Kacsó Katinál lehet: kkati26@yahoo.com