Meghívtak Lisszabonba…

2022. február 16.
“…rátette kezét a vak szemére. … tisztán kezdett látni, és úgy meggyógyult, hogy élesen látott mindent.”
Mk 8,26

Isten ha segít, néhány kollégámmal mához egy hétre Lourdesban leszünk! Meghívtak Lisszabonba egy előadásra, így útra kelünk autóval és Európa néhány szent helyét érintve, a jövő héten eleget teszünk e megtisztelő felkérésnek!

Sok nehézség, gond, kihívás van a világunkban! Szeretnék gyermekeinkért, népünkért imádkozni! Zarándok utunkon, – mint egy zászlót – szívesen magunkkal visszük testvéreink gondjait, bajait, kéréseit! Minden kérést amit bizalommal megfogalmaznak, mind jó postás, a Szűzanya által szeretnénk Isten színe elé tárni! Hiszem és vallom, hogy Isten a huszonegyedik században is meg akarja mutatni jóságos emberszeretetét, ki akarja árasztani csodatevő irgalmát! Isten gyermekei vagyunk, Egyházunk tanítása szerint Krisztusba vetett hittel merhetünk gondjaink közepette Megváltónkhoz kiáltani, bizalommal csodát kérni!
A mi Urunk egészen biztos, hogy azt akarja, hogy mindannyian épek, egészségesek, boldogok legyünk! Az evangéliumban olvassuk, hogy Jézus csodát tesz és a vak ember lát! Isten egészen biztos, hogy azt akarja, hogy lássunk, de nem csak evilági dolgokat, hanem azokat az igazságokat is, amelyek fényében bölcs döntéseket hozva, képesek vagyunk rálépni itt a földön az örök boldogság útjára!
Alázattal merjünk zarándok útra kelni! Isten ajándéka a lábunk, a mozgás képességünk, keressük fel a templomainkat, szent helyeinket és egymás iránti szeretetből a magunk és a bajban lévő testvéreink számára, térdre borulva kérjük a Szentháromság segítségét, életünket átalakító csodát!
18.00 Szentmise: Miután elöljáróim áldásukat adták e hosszú útra, a dévai gyerekekkel is szeretnénk együtt imádkozni a zarándokút sikeréért! Elkészítettünk egy “zászlót”, melyre a gyermekek felírhatják akár név nélkül is a kéréseiket, azokat a gondokat, panaszokat melyeket szeretnének Isten színe elé tárni! Nagy ez a fehér lap, szívesen ráírjuk a ti kéréseiteket is, én ezzel a “zászlóval” szeretnék bevonulni Európa szentélyeibe, teremtő Istenünk színe elé!

20.00 Jézus Szíve Litánia: A zarándokút résztvevőivel szeretnénk imádkozni az út sikeréért!

Tervezett zarándok útvonal:

-2022.02.18 – Sopron
-2022.02. 19 – Bécs
-2022.02. 20 – München
-2022.02. 21 – Taizé
-2022.02.22 – Lourdes
-2022.02.23 – Ávila – Nagy Szent Teréz
-2022.02.24-26 – Lisszabon
-2022.02.27 – Tours – Szent Márton
-2022.02.28 – Stuttgart
-2022.03.01 – Bécs
-2022.02.02 – Hazatérés!
Isten vár, Zarándokolj velünk, Csaba t.
Kép: Déván Piroska nevelőnő családjával Isten áldását kérjük gyermekeinkre az év eleji házszentelés alkalmával.
.