Bojoievschi Éva: A szeretet útja

Szent Ferenc Alapítvány 2014

Ez a könyv olyan gondolatokat, történeteket tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak szülőknek, pedagógusoknak a a  gyerekek nevelésében a családokban, gyerekotthonokban és az iskolai  hittantanításban  is.

     Néhány éve pszichopedagógusként Böjte Csaba ofm. ferences atya  munkatársaként  a szovátai Szent József gyermekotthonban dolgozom.  Itteni  pályafutásom során számos gondokkal, nehézségekkel kűzdő gyermekkel találkoztam.  Általában  azok a gyerekek kerülnek hozzám, akikkel a nevelők nem tudnak haladni, mert nehezen megy nekik az olvasás, az írás és a  számolás. Sokszor azt  állapítom meg,  hogy értelmes gyerekek, csak valami akadályozza kibontakozásukat. Észrevettem, hogy nagyon sok tanulási zavart, nehézséget, viselkedési problémát lelki nyugtalanság okoz.

Keresztény szellemiségben neveljük az otthon gyerekeit.  Sokszor Csaba testvér gondolatai segítettek abban, hogy azokat a gyerekeket, akikről  a nevelőjük vagy  tanítójuk rossz benyomással nyilatkozott, felemeljem, és megmutassam azt, hogy ők is  értékes gyerekek. Irányítottam őket, hogy fedezzék fel azt, hogy ami bennük van, az mind érték,  mert Isten mindenkit megajándékozott  egyedi képességekkel, és ezt az ajándékot ki kell bontani, kíváncsian fel kell tárni a benne lévő meglepetést. Néhány jó tulajdonság  be van csomagolva annyira mélyen, hogy makacsul ellenáll a biztatásnak, és nem akar kicsomagolódni, mivel értelmetlennek tartja az ott rejlő meglepetést.

Nevelőknek, szülőknek az a feladatunk, hogy rávezessük a gyereket arra, hogy önmagát ki tudja bontakoztatni. Mi rejlik benne? Merjünk kiváncsiak lenni gyerekeinkre…

Ez a könyv  segít, hogy megismerjük jobban gyerekeink gondolatait és érzéseit bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Pl.vajon milyen úton járnak? Mi a véleményük különböző  dolgokról?  Ha esetleg  tévesen gondolkodnak, segíthet a helyes út megtalálásában is történeteivel a könyv,. Fontos, hogy  bizzon a gyerekünk bennünk,  Felfedezett képességeit segítsük kamatoztatni. Mindig is fontosnak tartottam a beszélgetést  egy adott témáról. Ez a könyv sok fontos megvitatható témát vet föl, és alkalmat teremt a beszélgetéshez, amelynek során sok mindent megtudhatunk főként a gyerekekről, de még önmagunkról is. Az illusztrációk is segítenek a témák megértésében, szemléltetik a különböző szövegrészletek mondanivalóját.

 

Tudatni szeretném veled, hogy Böjte Csaba ofm. ferences atya nagy lépést tett életében.  Istennek áldozott élete mellett befogadta azokat a gyerekeket, akik nem érezhették a meleg és biztonságos otthon örömét. Bebizonyította, hogy a jó Isten őket is nagyon szereti, ezért otthonokat építetett nekik, és befogadta őket édesapai szeretettel. Napjainkban 5000 gyerek szólítja édesapjának. Ismeri a gyerekek gondolatait, jelenlegi nehézségeit, feladatait,  megoldást próbál nyújtani minden nehézségükre, kilátástalan helyzetükre.

Fogadd be Csaba testvér gondolatait életedbe, és merj lépni a szeretet útjára.  A célunk az, hogy elégedett légy, rátalálj Istenre, és megérezd az igazi boldogság örömét. Hogyan kell ezt tenned?

Nagyon sok szeretettel ajánlja  neked

 Bojoievschi Éva pszihopedagógus

            Szívem minden melegével kérem Isten áldását kedves kolléganöm, Bojoievschi Éva, szovátai  pszichopedagógus könyvére, melyet szeretettel ajánlok mindazoknak, kik jósággal gyermeket nevelnek!! Használják eredményesen e gondos munkával szerkesztett pedagógiai segédeszközt, hogy a felnövekvő nemzedékeket szeretetre, jóságra, örömre tudjuk nevelni!!

 őszinte hálával, Csaba t

 Rendelni  a következő címen lehet:

– Romániában (17 Lei + postaköltség): ebojoievschi@gmail.com

– Magyarországon (1.200 Ft + postaköltség): gyula.schock@gmail.com