Beszámoló

A Dévai Szent Ferenc Alapítványt Böjte Csaba ferences szerzetes alapította és működteti a munkatársaival. Az intézmény fő célja a hátrányos helyzetű, elhagyott, kiszolgáltatott gyermekek, családok és fiatalok lelki, szellemi, fizikai segítése és utógondozása.

A bentlakó gyermekotthonokban számos szociális tevékenység van, amelyek segítenek a gyerekek fejlődésében, szociális készségeik fejlesztésében és közösségi kapcsolataik erősítésében. Ezek közül néhány:

Közös kreatív projektek: Rajzolás, festés, kézműves tevékenységek vagy akár közös zenei előadások, amelyek segítenek a gyerekeknek kifejezni magukat és megosztani egymással kreatív ötleteiket.

Közösségi szolgálatok: Olyan tevékenységeket szervezünk, mint például közös kertmunka, közös tisztítási projektek, látogatások idősotthonokban, amely segíti a gyerekeket abban, hogy megtanulják az altruizmus fontosságát és a segítségnyújtás örömét.

Közös tanulási tevékenységek: Tanulócsoportok, közös olvasás, tanulás, ahol a gyerekek segíthetnek egymásnak az iskolai feladatokban, fejleszthetik együttműködő készségeiket és segítőkészségüket.

Közös ünnepek és események: Az ünnepek vagy fontos események alkalmából szervezett közös programok, születésnapok segítenek összekovácsolni a gyerekek közösségét és emlékezetessé tenni az együtt töltött időt.

Konfliktuskezelési tréningek és csoportos beszélgetések: A konfliktuskezelési technikák tanítása és gyakorlása, valamint a csoportos beszélgetések lehetőséget adnak a gyerekeknek arra, hogy megértsék egymást, támogassák egymást és megtanuljanak hatékonyan kommunikálni.

Ezek a tevékenységek segítenek a gyerekeknek abban, hogy együttműködjenek, támogassák egymást és fejlesszék szociális készségeiket, miközben egy biztonságos és támogató közösség részesei lehetnek, ahol igazi családias körülmények közt nevelkednek biztosítva számukra a meleg otthont.

Az alapítvány otthonainak a közüzemi költségeinek kifizetésére 2023.01.15-2023.11.30 időszakban került felhasználásra a 22.680.000 – HUF támogatás, amelyet 2023.03.14-én utaltak a Szent Ferenc Alapítvány számla számára.

Az elnyert támogatások lehetővé tették számukra, hogy folytathassák a normális életvitelüket mert hozzájárultak a közüzemi díjak kifizetésének pótlásához mivel az utóbbi időszakban jelentősen megemelkedtek az árak.

Az Önök támogatása jelentősen megkönnyítette számunkra a Szent Ferenc Alapítvány otthonainak kiadásos terhét, és hálásak vagyunk, hogy ilyen nehéz időkben is számíthatunk az Önök segítségére.