Vendéglátás

Hospes venit, Christus venit!
Vendég jön, Krisztus jön!

Szeretettel várjuk a Szent Ferenc Alapítvány támogatóit, látogatóit, önkénteseit Déván!

Az alapítványunk alig 5 percre található a dévai vár siklójától egy kis katolikus templom mellett. Szívesen megmutatjuk az 1720-as években épült ferences kolostort, amelybe 1993 őszén Csaba testvér segítőivel befogadta az első 35 szegény sorsú gyereket. Ma már a kolostor mellett álló tömbházban lakunk a 160 nevelt gyerekkel 18 szociális családban. A kolostor mellé Csaba testvér az évek során építtetett nekünk menzát, vendégházat, saját játszóteret – kis magyar szigetként vagyunk a főleg románok lakta városban.

Az alapítvány 20 éves jubileumára készítettünk egy érdekes kiállítást a dévai ház történetéről, illetve az alapítvány gyerekotthonairól, amely megtekinthető a kolostor emeletén. Diák idegenvezetőink szivesen bemutatják életünket iskolás- és felnőtt csoportoknak, egyéni látogatóknak is. Igény szerint étkezést is biztosítunk az alapítvány menzáján.

Vendeghaz3

Kérjük látogatásukat előre jelezzék emailben Palkó Ceciliánálceciliapalko@yahoo.com  vagy vendegfogadasdeva@gmail.com címen.

Érkezéskor pedig a dévai vendégfogadást keressék (minden héten más nevelő a vendégfogadó, kérjük érkezés előtt a csoportok, látogatók, önkéntesek ezt a személyt keressék telefonon. Ha 20:00 óra után várható az érkezésük kérjük délután telefonáljanak. Vacsorát este 19:00 óráig tudunk adni):  +40-788-219-571

Vendégházaink Déván

Címünk: 330046 Deva, strada Progresului nr 6. (Kis katolikus templom mellett Arad felől érkezve a főúttól jobbra. Ha vonattal érkeznek, és szeretnék, hogy kimenjünk Önök elé, kérjük hívják a vendégfogadós nevelőt a +40-788-219-571 számon érkezés előtt legalább egy órával).

A dévai gyerekotthonon kívül lehetőség van Erdélyben Csíksomlyón, Szovátán, Tusnádon, Szászvárosban, TorockóFeher3n stb kisebb csoportoknak megszállni, pihenni. Magyarországon Csobánkán. Kérjük keressék mindig az adott gyerekotthon vezetőjét ezzel kapcsolatban.

Gyermekotthonaink címei, elérhetőségük

Szálláslehetőség a csobánkai zarándokházban

Szálláslehetőség Tusnádfürdőn

Ahogy Csaba testvér szokta mondani: “Mindenkit, aki szeretettel közeledik felénk szeretettel fogadunk, biztatunk, hogy látogassa meg gyermekeinket, házainkat, megosztjuk vele kenyerünket, jókedvünket!”

Bár házaink nagy része gyermekotthon, de vannak olyan házaink is, ahol nem gyermekvédelmi intézmények működnek, mégis magyarságunk, egyházunk értékeit jelenítik meg: ilyen Bethlen Gábor szülőháza Marosillyén (Illia), a kőrősbányai ferences kolostor (Baia de Cris) valamit a keresdi várkastély (Cris). Szeretettel várjuk ide is a látogatókat!

Kőrisbánya (BAIA DE CRIS) – Ferences kolostor
Tel/Fax:+40-254-214 873
E-mail: sztf@mail.recep.ro
Látogatás csak előre egyeztetett időpontban.

Marosillye (ILIA) – Bethlen Gábor szülőháza
Vezető: Varga Csaba
Cím: RO-337270 Ilia, str Libertatii nr. 69
Tel: +40-726-489 697
E-mail: guitarservice@gmail.com
Nyáron folyamatosan látogatható, ősztől tavaszig csak előre egyeztetett időpontban.
Iskolás csoportokat (Határtalanul programban érkezőket) speciális programmal várjuk!

Keresd (CRIS) – BÉKE Háza
Vezető: Szőts Béla és Ferencz Klára