Visszatekintés

Nagy nagy alázattal leborulok, és megköszönöm a jó Istennek és Amerikai támogatóinknak, hogy tíz évvel ezelőtt jó testvérekként fogadtak! Büszke örömmel mondhatom el, hogy az akkori vetés jó földbe hullott, hisz az évek alatt sok sok nagyszerű gyermek cseperedett fel Tusnádon, és az ottani házból három szép gyermekvédelmi otthon is sarjadt: Gyimesbükkön, Kászonban és Csíkszentsimonban, de a Bükszádi, a Csatószegi napközis biztos, hogy ma nem lennének, ha 1o évvel ezelőtt nem fogadtok!!

Hála és köszönet az Amerikában élő Magyar Testvéreimnek! Csaba t.
2015 március 1o.
————————————
2006 szeptember 11.

2006 szeptember 15-én, pénteken délelőtt 10-órától szentmisét tartunk, melyben kérnénk a Szentlélek Istent, hogy jöjjön és életadó jelenlétével szentelje meg a mi erőfeszítésünket, életmentő szolgálatunkat, a gyermekeinket, és a munkatársainkat.

Kedves Amerikába szakadt Testvéreim!

Nagy szeretettel, és örömmel írhatom le, hogy a nagylelkű jóságotok, mellyel 2005 őszén fogadtatok meghozta a gyümölcsét: életre kelt a tusnádi, Szent László tiszteletére, és árva székely gyermekeink javára épült gyermekvédelmi központunk.

Istennek hála, kemény munkával felkészültünk a tusnádi ház első évnyitójára. A Szent László gyermekvédelmi otthon fokozatosan születik. A házban már júliusban beindult az élet, beköltöztek az első munkatársaim, most szeptember 15-én érkeznek az első gyerekek. Csak lépésről-lépésre szeretnénk a házat feltölteni, így most csak négy szociális családdal indulunk.

2006 szeptember 15-én, pénteken szentmisét tartunk, délelőtt 10-órától, melyben kérnénk a Szentlélek Istent, hogy jöjjön és életadó jelenlétével szentelje meg a mi erőfeszítésünket, életmentő szolgálatunkat, a gyermekeinket, és a munkatársainkat.

Csendes szelíd évkezdés. Reméljük, hogy lassan elkészül a kápolna, a könyvtár, raktárak, és az épület hátsó homlokzata. Meg lesznek a szükséges engedélyek is, és akkor majd ünnepélyesen felszenteljük az otthonunkat, mely hiszem, hogy Alapítványunk egyik legszebb gyermekvédelmi központja lesz.

Tiszta szívvel reméljük, hogy 2007. július 27-én – Szent Királyunk ünnepén – örömmel, és telt házzal fel tudjuk szentelni az Amerikába szakadt magyar testvéreink szülőföldjük iránti, testet öltött szeretetét, a Szent László Gyermek védelmi központot.

A születő házat Kolozsvári Tibor vezeti. Telefonszáma: 0040-741548547

Kisebb testvéri szeretettel kérlek, hogy imádkozzatok velünk együtt, hogy Isten áldása legyen az élet szolgálatában végzett erőfeszítéseinken.

Csaba t.

Tusnad12 Tusnad10