Szilveszteri elcsendesedés Déván

Szilveszteri elcsendesedés Déván

2022. december 28. – 2023. január 2. 

 
 
Év végi hálaadó találkozónkat december 28-án, 12:30-kor kezdjük a karácsonyi ajándékba kapott kis kápolnánkban, Erik provinciális atyánk által bemutatott szentmisénkkel. Akik csak szerda estére érnek ide, azokat is nagy szeretettel várjuk.
 
A találkozón lesz alkalom együtt elmélkedni, imádkozni, szentgyónást végezni! Szentségimádást is szerveztünk minden napra közösségben, de egyéni elcsendesülésre is lesz lehetősége mindenkinek! Évvége van, az elcsendesedés, a számvetés ideje, de a múltból, szeretnénk a jővőbe is tekinteni. A nagy kérdés, vajon mit vár el tőlünk az Isten az új esztendőben!
 
Meglátogatjuk a szászvárosi, a körösbányai ferences kolostorokat is, ott is lesznek hálaadó szentmisék! Gyermekeinkkel készülünk Zsil-völgyébe, a Jézus Szíve petrozsényi otthon lakóit is szeretnénk köszönteni, majd velük együtt felmegyünk a hegyekbe, körülnézni a havasokban, talán egy pici hócsatára is sor kerül. Felénk az a mondás járja, ha egy lányt télen hóval nem mosdatnak meg, az elveszti szépségét és nem tud férjhez menni… mi meg ezt nem akarjuk.
 
Az új évet, 2023 január elsején 00:00 órai kezdettel egy közösen bemutatott szentmisével indítjuk, melynek végén egy ünnepi vacsora mellett nekifutunk a pezsgő szaporításnak, hátha jut mindannyiunk poharába egy koccintásra való finom nedű! 
 
Lelkigyakorlatos együttlétünket január 2-án a 12:30-tól kezdődő szentmisével zárjuk. 
 
A közösségi lelki programokat minden nap 12:30-tól és este 18:00 órától tartjuk!  A www.magnificat.ro oldalon meg szeretnénk osztani a programokat, hogy akik nem tudnak eljönni Dévára, azok is kapcsolódni tudjanak! 
 
Szeretettel várunk, Csaba t.
 
u.i. a részleteket Palkó Cecíliával kell egyeztetni: ceciliapalko@yahoo.com
.