Római zarádoklat

Csaba testvér és a Szent Ferenc Alapítvány találkozása a Pápával

Ferenc pápa idén júniusban Erdélybe látogatott. Ennek lelki előkészületeként május 6-11 között zarándoklatot tartottunk Olaszországban, amit Németh László atya, az olaszországi magyar főlelkész kezdeményezett.

Az olaszországi út során a gyerekek világhírű ferences zarándokhelyre látogattak: Assisibe,  Cascia és környékére, Vatikánba, az ottani  múzeumba és láthatták Róma híres nevezetességeit.

Május 8-án, szerdán délelőtt az általános pápai kihallgatáson Csaba testvér és 30 gyerekünk ajándékkal és kéréssel fordultak Ferenc pápához. Egy hagyományos erdélyi ablakot adományoztak a szentatyának, amelyen a Gyermek Jézus alakja az alapítvány befogadó otthonaiban gondozott 2000 gyermek fotójából rajzolódik ki. Csaba testvér tolmácsolta a gyerekek kérését a pápának: tegye június elsejét a Gyermek Jézus napjává.

A csodálatos zarándoklat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 7.500.000 Ft-os támogatásával jöhetett létre.

A Szent Ferenc Alapítvány ezúton mond köszönetet e magyar állami intézménynek a nagylelkű támogatásáért! A zarándoklat nagyszerű lehetőség volt, hogy a gyerekeknek találkozzanak a Szentatyával.