Nagyszalontai tábor

Tábor 2019

Lezajlott a 11. nyári tábor Nagyszalontán, Böjte Csaba Gyermekotthonában.

Szervezője Szeleczki Erzsébet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, vezetője pedig Szeverényiné Sebők Judit, az említett iskola tanára volt.

70 gyerek vett részt a 20 felnőtt és 5 Kazinczys diák által irányított tevékenységekben. Sport, kézműveskedés, zenetanulás, festés-rajzolás, néptánc tanítás, küzdősport, hangszerbemutató, csillagászkodás, fazekasság, robotika, verstanulás jellemezték azt az 1 hetet, amit főként a Kazinczy F. Ált. Iskola tanárai és diákjai vezettek, de ellátogattak a táborba a Békéscsabai Jankay Tibor Általános Iskola tanárai és külsős önkénteskedő felnőttek is.

Minden reggel tábornyitó közös éneklés, meseolvasás, beszélgetés indította a napot, esténként értékeléssel, énekléssel történt a zárás.

A táborzáró estén, szokás szerint, bemutatták a gyerekek mindazt, amit az 1 hét alatt tanultak.

Nemcsak a ruhájuk volt ünneplő, a lelkük is ünneplőbe öltözött.

A Nagyszalontán tevékenykedők remélik és hiszik, hogy a gyerekek gazdagodtak általuk.

A tábort a Benkei Ildikó által vezetett Vasárnapi Iskola Alapítvány, Bíró Csaba Békéscsaba önkormányzati képviselője, a Közművelődési-, Ifjúsági-, Oktatási- és Sportbizottság elnöke és Kása István, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója támogatásával tudták lebonyolítani.
Köszönet érte!
Sz.E.

 

Több kép itt:
https://www.dropbox.com/sh/7indkn6qxunsxh9/AABMtPodEND5Zrk-iNnUO2b3a?dl=0