Könyvajánló: A szeretet útja

DSC_3977aSzívem minden melegével kérem Isten áldását kedves kolléganőm, Bojoievschi Éva, szovátai  pszichopedagógus könyvére, melyet szeretettel ajánlok mindazoknak, kik jósággal gyermeket nevelnek!! Használják eredményesen e gondos munkával szerkesztett pedagógiai segédeszközt, hogy a felnövekvő nemzedékeket szeretetre, jóságra, örömre tudjuk nevelni!!

 őszinte hálával, Csaba t

 

A szeretet útja

Ez a könyv olyan gondolatokat, történeteket tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak szülőknek, pedagógusoknaka a  gyerekek nevelésében a családokban, gyerekotthonokban és az iskolai  hittantanításban  is.

     Néhány éve pszichopedagógusként Böjte Csaba ofm. ferences atya  munkatársaként  a szovátai Szent József gyermekotthonban dolgozom.  Itteni  pályafutásom során számos gondokkal, nehézségekkel kűzdő gyermekkel találkoztam.  Általában  azok a gyerekek kerülnek hozzám, akikkel a nevelők nem tudnak haladni, mert nehezen megy nekik az olvasás, az írás és a  számolás. Sokszor azt  állapítom meg,  hogy értelmes gyerekek, csak valami akadályozza kibontakozásukat. Észrevettem, hogy nagyon sok tanulási zavart, nehézséget, viselkedési problémát lelki nyugtalanság okoz.

Keresztény szellemiségben neveljük az otthon gyerekeit.  Sokszor Csaba testvér gondolatai segítettek abban, hogy azokat a gyerekeket, akikről  a nevelőjük vagy  tanítójuk rossz benyomással nyilatkozott, felemeljem, és megmutassam azt, hogy ők is  értékes gyerekek. Irányítottam őket, hogy fedezzék fel azt, hogy ami bennük van, az mind érték,  mert Isten mindenkit megajándékozott  egyedi képességekkel, és ezt az ajándékot ki kell bontani, kíváncsian fel kell tárni a benne lévő meglepetést. Néhány jó tulajdonság  be van csomagolva annyira mélyen, hogy makacsul ellenáll a biztatásnak, és nem akar kicsomagolódni, mivel értelmetlennek tartja az ott rejlő meglepetést.

Nevelőknek, szülőknek az a feladatunk, hogy rávezessük a gyereket arra, hogy önmagát ki tudja bontakoztatni. Mi rejlik benne? Merjünk kiváncsiak lenni gyerekeinkre…

Ez a könyv  segít, hogy megismerjük jobban gyerekeink gondolatait és érzéseit bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Pl.vajon milyen úton járnak? Mi a véleményük különböző  dolgokról?  Ha esetleg  tévesen gondolkodnak, segíthet a helyes út megtalálásában is történeteivel a könyv,. Fontos, hogy  bizzon a gyerekünk bennünk,  Felfedezett képességeit segítsük kamatoztatni. Mindig is fontosnak tartottam a beszélgetést  egy adott témáról. Ez a könyv sok fontos megvitatható témát vet föl, és alkalmat teremt a beszélgetéshez, amelynek során sok mindent megtudhatunk főként a gyerekekről, de még önmagunkról is. Az illusztrációk is segítenek a témák megértésében, szemléltetik a különböző szövegrészletek mondanivalóját.

Kedves Szülő!  Olvastasd el gyerekeddel Csaba testvér gondolatait és a  feladatokat.  Engedd, hogy gyermeked magától oldja meg ezeket, de feltétlenül beszéljetek meg minden elvégzett feladatot. Tegyél fel kérdéseket gyerekednek a feladatokkal kapcsolatban, és kérd meg, hogy magyarázza meg válaszait és rajzait.  Indulj el  te is a szeretet útján, és fedezd fel gyereked rejtett képességeit, azt az értékes kincset, amit Istentől kaptál. Ha gyereked gyerekkorában megtapasztalja Isten jóságát és szeretetét, akkor később  boldog,  kiegyensúlyozott keresztény  élete lesz, kibontakoztatja adottságait, fejleszti  környezetét egy jobb világ kialakításának  érdekében. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani  ezzel a könyvvel.

 Kedves gyerekek!

Ez a könyv legyen egy olyan lelki tükör számodra, amely által jobban felfedezheted a benned rejlő értékeket, gondolatokat, érzéseket, félelmeket. Azokat a képességeidet is segít felszínre hozni, a könyvben elvégezhető feladatokkal, amelyekkel fejlesztheted tudásodat, jó tulajdonságaidat.  Segít megküzdened nehézségeiddel és hibáiddal is. Megtanít arra,  hogy hogyan találj rá  arra az útra, amin vidáman és jókedvűen haladhatsz.

Ezzel a könyvvel az életre szeretnélek felkészíteni.  Olyan élet megtapasztalására, amelyet ajándékba kaptál Istentől. Felfedezheted a világ rejtelmét, örömét és érdekességét. Megtanulhatod, hogyan kell okosan, jó döntést hozni, anélkül, hogy fölöslegesen szenvednél. Merj lépni, nagy dolgokat álmodni, erre biztat Csaba testvér! Hogyan haladj ezen az úton? Megtudhatod,  csak olvasd el figyelmesen gondolatait, tanácsait. Ne feledd, Isten nem teremtet selejtet erre a világra, veled is célja van, és sok jó dolgot ültetett el benned, ami csak reád jellemző.  A te feladatod, hogy szépen kibontakoztasd adottságaidat.

A szeretet útján Csaba testvér írásait használtam fel arra, hogy  segítséggé váljon   neked felfedezni az élet jóságát, örömét, szeretetét. Ez a könyv segít megtalálni  azokat a hiányzó köveket, amelyek összerakva kikövezett helyes útra vezetnek. Minden gondolatot osszál meg szüleiddel, testvéreiddel, hitoktatóddal. Segítségükkel, véleményükkel világosabbá válik az, ami eddig kérdéses volt számodra. Olvass fel családtagjaidnak hangosan néhány gondolatot, és egy este, amikor a család együtt van, akkor egy pár mondatba  megfogalmazhatjátok véleményeteket az elhangzott részekről. Talán nekik is hasznukra válik. Így segíthetsz  szüleidnek  is. Lehet, hogy olyan kérdésre keresték a választ, amelyre a felolvasott szövegrészlet utalt.

Tudatni szeretném veled, hogy Böjte Csaba ofm. ferences atya nagy lépést tett életében.  Istennek áldozott élete mellett befogadta azokat a gyerekeket, akik nem érezhették a meleg és biztonságos otthon örömét. Bebizonyította, hogy a jó Isten őket is nagyon szereti, ezért otthonokat építetett nekik, és befogadta őket édesapai szeretettel. Napjainkban 5000 gyerek szólítja édesapjának. Ismeri a gyerekek gondolatait, jelenlegi nehézségeit, feladatait,  megoldást próbál nyújtani minden nehézségükre, kilátástalan helyzetükre.

Fogadd be Csaba testvér gondolatait életedbe, és merj lépni a szeretet útjára.  A célunk az, hogy elégedett légy, rátalálj Istenre, és megérezd az igazi boldogság örömét. Hogyan kell ezt tenned?

Csak olvasd el figyelmesen ezt a könyvet,  és választ találsz a  kérdésre.

Nagyon sok szeretettel ajánlja  neked

Bojoievschi Éva pszihopedagógus

  

 Rendelni  a következő címen lehet:

– Romániában (17 Lei + postaköltség): ebojoievschi@gmail.com

– Magyarországon (1.200 Ft + postaköltség): gyula.schock@gmail.com