Jézus születéséről

Szerintem is zseniális minden korosztálynak, gyerekeknek is.
I Mikhail Aldashin rendező és művész Születés című filmje a gyermek születésének csodájával való találkozás örömét és örömét idézi fel.

A cselekményben nem sérti a kanonikus szöveget, de a nézőkben megtestesülő érzelmességében a film a korai apokrif témákról szóló fantasy-nak nevezhető – naiv, de mentes az egyházi élet ridegségétől és a kanonikus dogmák unalmától.

Mikhail Aldashin a Pilot Studio egyik vezető rendezője. Minden filmje sikeres volt számos országban, különböző nemzetközi fesztiválokon. 1997-es “Karácsony” című filmje elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat és a szakmai értékelés első helyét a tarusai Orosz Nemzeti Animációs Fesztiválon; a moszkvai “Aranyhal” Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon pedig a legjobb szakmai gyermekfilmnek járó díjat. A szentpétervári Message to Man IFF-en a legjobb animációs filmnek járó díjat is elnyerte, a kijevi Croc IFF-en a zsűri különdíját és a Croc Pressy-díjat, Lipcsében az Aranygalamb-díjat, és jelölték az Orosz Filmakadémia Nika-díjára.