Gyerekek szerkesztik az Origót és az MTV-t

Gyerekek készítik csütörtökön az Origo vezető cikkeinek címlapi képeit. Rajzaikból megtudhatjuk, hogyan látják ők a híreket, miről szól számukra ez a nap. A kampányt a Republic Group készítette.

A mai napon elindult a Republic Group és a Dévai Szent Ferenc alapítvány közös, 2016-os 1%-os kampánya. A kampány online és offline felületeken látható. Az MTVA és az Origo.hu felületein gyerekek készítik az illusztrációkat a vezető hírek mellé.

A híreket a gyerekek a szerkesztőségekkel szorosan együttműködve készítik, érdekes szemszögből segítve a képszerkesztők munkáját. Alkotásaikból megtudhatjuk, hogyan látják ők a híreket és miről szól számukra ez a nap.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány küldetése, hogy a gondozásában nevelkedő gyerekek minél kevesebbet nélkülözzenek, biztonságot nyújtó otthonuk legyen, és családi szeretetben nőjenek fel. Ebben segítenek a rajzok is. A gyerekek kirajzolják magukból, átfogalmazzák és megoldják a nehézségeket.

242195Az alapítvány gondozásában nevelkedő gyerekek tavaly már bizonyították az online világ számára, hogy mennyire gazdagabbak lelkileg és ezt mennyire szívesen is osztják meg másokkal – akkor a Vs.hu vezető anyagait illusztrálták a gyerekek.

Az Alapítványnak 1 százalékos kampányfilmet is készített a REpublic.

(forrás:      Kreatív Online)

http://www.kreativ.hu/reklam/cikk/gyerekek_szerkesztik_az_origot_es_az_mtv_t