Csíksomlyón skanzen születik!

Csíksomlyón skanzen, néprajzi emlék
– és élmény park születik!

Erdély földjén rengeteg érték halmozodott fel az elmúlt évezredben! Egy lelkes műgyűjtő, Kurkó János fáradságot, időt, pénzt nem sajnálva, a múltból jövő, gazdát kereső, veszendő kincsek közül sok értéket megmentett, felvásárolt! Célja nemes, tiszteletre méltó, szeretné megajándékozni a Csíksomlyóra zarándoklókat egy hiteles, múltból jövő gyönyörű faluval. A különféle tájegységekről beszerzett épületekben 117 mesterség szerszámai, gépei, tárgyi értékei találnak otthonra, melyeket nem csak csodálhatunk, de általuk bepillantást is nyerhetünk a hajdani kézművesek, mesteremberek mindennapi munkájába, életébe.

Pünkösd szombatján nagy szeretettel hívjuk a nyeregből lejövő zarándokokat, gyertek, nézzétek meg a Szent István Otthon bejáratánál felállított gyönyörű faházat, s abban kiállított tervrajzokat, képeket, értékeket! Itt lehet vásárolni – támogatói árban – a születendő létesítményről szóló könyvekből, kiadványokból! Éljünk a lehetőséggel, a könyvek gyönyörűek, múltunkba röpítenek, egytől-egyig maradandó emlék, ahogy felénk mondják “búcsúfia”!

Szeretettel hívunk, gyere, nem kell kopogtatni! 15.00 órakor én is ott leszek, együtt imádkozva kérjük Isten áldását a születő néprajzi emlék- és élmény parkra, és az azt megálmodó ötgyerekes, nagyszerű székely emberre, Kurkó Jánosra!
Szeretettel, várunk, Csaba t.