Bibliatábor

Kedves Csaba testvér!

Hálatelt szívvel, nagy örömmel osztunk meg pár képet, gondolatot a háromnapos bibliatáborról. Itt szeretnénk megköszönni Csaba testvér biztatását, bátorítását. Erre szükségünk is volt ebben a félelemmel teli időszakban.

Az idei tábor is három napos volt, de korcsoportokra osztottuk a napokat: első nap 0-I-II. osztályosok számára, második nap III-IV. osztályosok számára és harmadik nap az V-VIII. osztályosok számára. A három nap alatt körülbelül 150 gyermektáborozott velünk.

A tábor témája Szent Pál megtérése volt. A kertben akadálypályát készítettünk, amivel próbáltuk az Istenhez vezető út nehézségére ás kihívásaira felhívni a figyelmet. A pálya végén egy sátorban átbeszélték az élményeiket, a kihívásaikat Béla kispappal. Kiscsoportonként a teremben Annamária vallástanárnőnk Szent Pál megtérését dolgozta fel a gyermekekkel a KETTmódszer segítségével, kiemelve, mi is a lelki vakság és az Úr Jézussal való találkozás hogyan hoz gyógyulást a szívünkbe. Krisztus világossága ad igazi látást és értelmet az életünknek. Az önkéntesek és Ildikó segítségével olyan játékok és ügyességi versenyek tették színesebbé a programot, melyek szintén a téma mélyebb megértését szolgálták.

A reggeli és a finom ebéd elkészítésénél, felszolgálásnál közel tizenöt önkéntes szülő, nagyszülő szolgált. A tábort egy szentségimádással zártuk, hálát adtunk a jó Istennek, hogy velünk volt a három nap, megőrzött minden bajtól és jó idővel is megajándékozott. Hálát adtunk a tanítókért, a nyitott szívű gyermekekért, a háttérben imádkozókért, támogatókért, önkéntesekért és az adományokért.

A Sebestyén Ágoston plébános szentségi áldásával ért véget a tábor.

Szeretettel, Kató, Ildikó, Anikó

Elkészült a tábor képes beszámolója, az alábbi linken elérhető:
Küldjük sok örömmel, Kató