• Kik vagyunk?

A Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Célja segíteni a legkisebbeket, azokat, akik másnak nem kellenek!
  • Miben hiszünk?

Céljaink a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, szociális védelme és nevelésének elősegítése, támogatása.
  • Így élünk

Hírek, történetek és gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban lakók életéből, amelyek reményeink szerint sokaknak szolgálhatnak példaként.

Friss

• 90. Ünnepi Könyvhét

• Szakiskola az elméleti oktatás kárára?

• Dévai szentmise

Holnap, 2019 jún. 16-án, este 18.00 órától lesz a dévai szentmise… remélem sikerül a www.magnificat.ro  oldalra feltenni… Szeretettel, várunk, Csaba t. .
  • Római zarádoklat

Csaba testvér és a Szent Ferenc Alapítvány találkozása a Pápával Ferenc pápa idén júniusban Erdélybe látogatott. Ennek lelki előkészületeként május 6-11 között zarándoklatot tartottunk Olaszországban, amit Németh László atya, az olaszországi magyar főlelkész kezdeményezett. Az olaszországi út során a gyerekek világhírű ferences zarándokhelyre látogattak: Assisibe,  Cascia és környékére, Vatikánba, az ottani  múzeumba és láthatták Róma […]
  • Családi nap Nagykárolyon

III. Szülők Iskolája Családi nap a R.K.E szervezésében Programok: házastársak közötti tabuk Erdődi Endrével közös estebéd Szentmise -Böjte Csabával Mindeközben a gyerekek megismerkednek a biciklis közlekedés szabályaival és kézműves foglalkozások,vetélkedők várják őket. 2019. június 30., vasárnap, 13:00 órától Szent László Közösségi Ház Nagykároly Részvételüket kérjük jelezzék a 0744 50 46 35-ös telefonszámon. Belépő: 15 lej/család […]
  • Gálospetri

A gálospetri Szentháromság Gyerekotthon jótékonysági napot tart, immár ötödik alkalommal, június 15-én, szombaton, melyre várják az intézmény támogatóit, barátait, munkatársait. A program: 11 óra – szabadtéri szentmise Böjte Csaba atya és Bogdán István plébános celebrálásával; 12 óra – az otthon gyerekeinek műsora; 13 – közös ebéd. http://www.ermihalyfalva.ro/hirek/Jotekonysagi-nap-2019?fbclid=IwAR0loarteQ_tD3FooWVL3iPfEsy1lep1cKj-VpiJr9lgxr4mFArdeXpTbQE
  • Jöjj Szentlélek

https://777blog.hu/2019/06/09/harom-dicsoito-dal-a-szentlelekhez/ Istennek hála szerencsésen haza értem Dévára, Csaba t.
  • Csíksomlyóra

Ebben az évben is három zarándokvonattal érkeznek Magyarországról a csíksomlyói pünkösdi búcsú részvevői. A Boldogasszony Zarándokvonat, illetve a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors egyesített szerelvényei összesen mintegy 2000 utast szállítanak. https://szekelyhon.ro/aktualis/harom-zarandokvonattal-mintegy-ketezren-erkeznek-a-csiksomlyoi-punkosdi-bucsura Szeretettel várunk Mária lábánál, Csaba t.