• Kik vagyunk?

A Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Célja segíteni a legkisebbeket, azokat, akik másnak nem kellenek!
  • Miben hiszünk?

Céljaink a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, szociális védelme és nevelésének elősegítése, támogatása.
  • Így élünk

Hírek, történetek és gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban lakók életéből, amelyek reményeink szerint sokaknak szolgálhatnak példaként.

Friss

• York és Lancaster

Miért olyan nehéz párbeszédet kezdeni, és tiszta szívvel megbocsájtva kiengesztelődni?? https://mult-kor.hu/a-szimbolikus-szeretetnap-keves-volt-ahhoz-hogy-veget-vessen-a-rozsak-haborujanak-20190218
  • Beneventói zarándokok a pápánál

• Isten megmentett minket

Jeanbart szíriai érsek: Isten megmentett minket a harmadik világháborúban http://www.magyarkurir.hu/hirek/jeanbart-sziriai-ersek-isten-megmentett-minket-harmadik-vilaghaboruban?fbclid=IwAR20JRjZ8l-PFAqL2PtZjrIpeidlmfJr_J7cGcwjdJwMhb-R6gr-jLJ-sR8
  • Március 15-i lelkigyakorlat Déván

“Életrendezés” lelkigyakorlat Böjte Csaba testvérrel Március 15-e a szabadságharc kitörésének emléknapja. Ezen a napon csúcsosodott ki bennünk, magyarokban a béklyóinktól való szabadulás vágya. Kihasználva a forradalmi lelkületet, Csaba testvér arra hív, hogy szabaduljunk meg a régóta bensőnkben meglévő lim-lomjainktól, reformáljuk meg életünket közös imával, elmélkedéssel, elmélyüléssel 2019. március 15-17 között egy lelkigyakorlatban! Tervezett program: Március […]
  • Indiában…

• Az elmúlt évéről

Dobszay Benedek OFM a magyar ferences rendtartomány elmúlt évéről https://www.magyarkurir.hu/hirek/dobszay-benedek-ofm-magyar-ferences-rendtartomany-elmult-everol
  • Szent László falkép Marosvásárhelyen

https://liget.ro/regmult/vartemplom-freskora-szamitottak-szent-laszlora-nem „Számítottunk falfestményre, de Szent Lászlóra nem, hiszen ez egy ferences templom volt, és tudomásunk szerint Szűz Mária volt a védőszentje, a középkorban zarándokhely volt a Vártemplom” – magyarázza történelmi szempontokat Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója.”
  • Csaba testvér a köztársasági elnöknél

Áder János köztársasági elnök február 13-án tiszteletvacsorán látta vendégül Böjte Csaba ferences szerzetest a Sándor-palotában. https://www.magyarkurir.hu/hirek/ader-janos-tiszteletvacsoran-latta-vendegul-bojte-csabat?fbclid=IwAR1AyTSr7rzsqQ1q06msEWwwpFaSzkF-v7oyOP9pspQdeUHpL7wH4yvbcHQ
  • Százezer csecsemő…

A felnőttek őrjöngenek és a gyermekek meghalnak!!! Végtelenül szomorú! https://index.hu/kulfold/2019/02/15/save_the_children_jelentes/