Találkozás Ferenc pápával

Találkozás Ferenc pápával

Az elmúlt héten a Török családdal – Brigittával és Lacival – elkísértük Csaba atyát, 30 gyereket és az őket kísérő felnőtteket a pápai audienciára Rómába. Menet egy napot töltöttünk Assisiben és két napot voltunk Rómában.

A Török házaspár készítette a fényképeket az ajándékra, az Artifex munkatársai és bedolgozói készítették a keretet és az állványt. A két család „babusgatta” a hosszú úton az ajándékot mindaddig, amíg felállítottuk a Szent Péter téren.

Előkelő helyen, a lépcsősor alján hallgattuk végig a katekézist, miután következett az egyes csoportok személyes találkozása a pápával. Több tíz csoporttal találkozott és több mint egy órát tartott, míg végiglátogatta őket. Mi voltunk az utolsó előtti csoport. Leírhatatlan élmény volt látni és hallani testközelből, majd kezet fogni Ferenc pápával. Magyarul mondta azt hogy „Isten hozta”, megkért, hogy imádkozzunk érte, meghallgatta Csaba atyát és a csoportképen kívül még szelfizett is a gyerekekkel. Majd odalépett az ajándékhoz és egészen közelről nézhettük az arcán lévő érzelmeket. Biztosan állítom, hogy meghatódott a sok gyermekarc láttán. Az volt az érzésünk, hogy átéli a gyerekek sorsát. Keresztet vetett a kép előtt, majd megsímogatta és utána megáldotta. Felemelő érzés volt látni, hogy önfeledten beszélget a gyerekekkel, átadva önmagát a találkozásnak . Több mint egy órán keresztül lépcsőn le-fel találkozott csoportokkal, meghallgatta gondjaikat és áldást osztott. Egy 82 éves ember, akiből fáradhatatlanul áradt az erő, a szeretet és a kegyelem.

Megtisztelő, hogy a magunk piciny részével hozzájárulhattunk a Csaba atya által képviselt ügyhöz. Jó volt együtt átélni ezt a felemelő pillanatot.

A hátralevő másfél napban különböző programokon vettünk részt a csoporttal és még maradt időnk egy pár bazilikát meglátogatni, imádkozni. Hazafelé megálltunk egy futó látogatásra Sziénába és Pisába, majd áthasítva a fél éjszakát megérkeztünk a Balatonra. Bár még sok idő kell, amíg feldolgozzuk élményeinket, mint a ragyogó napsütés, úgy fürdőzünk a sok kegyelemben és erőben.

Örömmel képviseltük kis csapatunkat. Hála és köszönet mindenkinek, aki munkájával, szervezéssel, imájával előkészítette és hozzájárult útunk megvalósulásához.

Köszönet a Török házaspárral eltöltött minden pillanatért.

Hálát adva Istennek,

Kata és Zsolt