Krisztus feltámadt

Krisztus feltámadt, és nagy-nagy bizalommal küld bennünket az irgalom útján: szeretni, hirdetni, hogy valóban van feltámadás, újrakezdés, hogy világunkban is győzhet a bűnt elsöprő krisztusi szeretet! Mi is történt? Jézus elhagyta Mária názáreti mamahoteljét, társakat gyűjtött és nyilvános életével, tetteivel, szavaival megmutatta nekünk az utat, a szolgáló szeretet útját! Körbejárt, jót tett, tanította a legdrágább igazságot, a Szeretet Parancsát!!! Nem mindenkinek tetszett a tanítás: szeressük egymást, legyünk testvéreink szolgálatára! Az emberek kezdetben csak a fülüket fogták be, aztán nagypénteken Jézus száját is megpróbálták örökre befogni!

A szeretetet meg lehet ölni, el is lehet temetni, de az harmadnap feltámad, mert mindannyian arra szomjazunk! Jézus feltámadt, támadjunk fel mi is!!! Feltámadni azt jelenti, hogy mi is elindulunk Jézus útján és hisszük, hogy akár Srí-Lankán, Szíriában, Afrikában, de az önző élet mocsarában tapsikoló világunkban is van feltámadás, reális újrakezdés, győzhet a testvér kezét megfogó igaz szeretet!

Mikor Szíriában voltunk akkor készült ez a film! Érdemes megnézni, vakáció van, a gyermekekkel nézzétek meg, hadd lássuk, hogy világunk miből is kellene feltámadjon!?

Ezekkel a gondolatokkal köszöntelek Húsvét szent ünnepén!
Szeretettel, Csaba t.