Ferenc pápa az Egyesült Arab Emírségben

Hányan harcoltak a keresztes háborúban, odaadták idejüket, vagyonukat, sokan az életüket is, de lám eltelt közel 1000 év, és Ferenc pápa nem őket, hanem Szent Ferencet idézi…
 
Szeretettel gondolkodjunk el e nagyszerű beszéd kapcsán, hogy akár a feleségedet, férjedet, gyermekedet,  akár egy ezer idegent, hogy tudnád Isten országát szeretettel veled együtt építő, kiegyensúlyzott, boldog emberé, szenté tenni?! Másokat megszentelve lehetünk szentek mi magunk is!! Ha a környezetedben élő emberek szenté válnak, akkor nyugodt lehetsz, mert jó úton jársz, az életszentség útján vagy! Ha körülötted csak rossz emberek vannak és mind rosszabbá, idegesebbekké, önzőbbé, kapzsibbakká válnak, akkor nagyon nagy baj van, rossz úton jársz, a pokol felé haladsz!!
 
Szeretettel, Csaba t.
 
Az Úr iránti hálás szívvel, Assisi Szent Ferenc és al-Malik al-Kamil szultán találkozásának nyolcszázadik évfordulóján megragadtam a lehetőséget, hogy békére szomjas hívőként ide jöjjek, mint testvér, aki békét keres testvéreivel. Akarni a békét, előmozdítani a békét, a béke eszközei lenni: ezért vagyunk itt! – mondta Ferenc pápa Abu-Dzabiban, február 4-én.
A teljes beszéd itt olvasható: