Bethlen Gábor Alap adománya

A dévai Szent Ferenc Alapítvány számára idén is a magyarországi Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrás Minisztériumának támogatása által sikerült meleg otthont biztosítani.

A támogatások többek között a dévai Magyarok Nagyasszonya Kollégium, a petrozsényi Jézus Szíve Gyermekvédelmi Központ, a szászvárosi Szent Erzsébet gyermekotthon, tusnádi Szent László felé irányultak. Ezekben az otthonokban félezer nehéz sorsú erdélyi magyar gyermek nevelkedik, s a támogatásoknak köszönhetően sikerült  a 2018–2019-es téli hónapokra is fedezni ezen  épületek fűtésszámláit, illetve közüzemi költségeket.

Ehhez a Bethlen Gábor Alap egyedi támogatásaiból 4 000 000 Ft, az Emberi Erőforrás Minisztérium pedig 2 500 000 forint összeggel járult hozzá.

A Szent Ferenc Alapítvány ezúton is köszönetet mond ezen magyar állami intézményeknek, melyek támogatásuk révén több száz nehéz sorsú erdélyi magyar gyermek számára biztosítottak meleg otthont.