Brisbane

Brisbane 2 millió lakosú fővárosa Queenslandnak! Csodálatos ez a trópusi éghajlatú város! 33 fok meleg van itt! A város főterén őserdő jellegű parkok vannak, mellette a medencékben fürödnek az emberek! Sétálsz, megállsz és egyet fürdesz… csodálatos, ha le kellene festeni a paradicsomot, lehet, hogy ilyennek festeném le!! Isten áldása legyen e szép fekvésű nagyvároson, és az itt lakó, dolgozó sok sok emberen!

Queensland Ausztrália egyik tagállama a szigetország északkeleti részén, főváros Brisbane. Nyugatról az Északi terület, délnyugatról Dél-Ausztrália, míg délről Új-Dél-Wales határolja. Keletről az államot a Korall-tenger – benne a Világörökség részét képező Nagy-korallzátonnyal –, valamint a Csendes-óceán határolja. Területét tekintve Nyugat-Ausztrália után Ausztrália második legnagyobb állama, míg lakosságát tekintve Új-Dél-Wales és Victoria államok mögött a harmadik helyen áll.

Queensland gyakran használatos beceneve a “Napfényes Állam” (Sunshine State), amit az általánosan meleg klímának, valamint annak köszönhet, hogy az állam számottevő része a trópusokon található. A queenslandieket tréfásan „banánhajlítóknak” (Banana Benders, értsd: léhűtő, semmittevő) vagy „óriásvarangyoknak” (Cane Toads) is nevezik. Az előbbi valószínűleg a jelentős méretű banánültetvényekre, míg az utóbbi arra a környezeti katasztrófára utal, amit az óriásvarangyok (Bufo marinus) behozatala idézett elő Queenslandben. (A varangyokat a cukornád ültetvényeket károsító bogarak ellen hozták be, de mivel a bőrükön található mirigyek mérgező váladékot tartalmaznak, az őshonos ragadozók jó része belepusztul, ha lenyeli őket.)

.