Délutáni tere-fere Ausztráliában

Minden földrésznek megvan a maga keresztje

Jó és tanulságos meglátogatni egy-egy messzi idegenbe szakadt családot, itt Ausztráliában! Jó látni, hogy az idegen földben hatalmas erőfeszítéssel milyen szép eredményeket érnek el az emberek! A legtöbb ház egy botanikuskert, a tegnap meglátogatott kedves Sydney-i ismerős háza, és a ház környéke szintén tele van szebbnél szebb növényekkel! Csatolok néhány képet, lehet bennük gyönyörködni! 

 

A finom ebéd után elbeszélgettünk, a jó dolgokról, de a nehézségekről is… Engem ami nagyon meglepett a gyermek neveléssel kapcsolatos nehézségek! Egy három gyerekes család havonta 70 dollár segélyt kap a gyermekek után az államtól, de a napi óvodai költség itt Sydneyben 100-150 dollár között mozog! Ha valaki egy jobb iskolába akarja iratni a gyermekét, akkor 30-40- sőt 60.000 dolláros évi tandíjat kell fizessen, ez napi 200-300 dolláros költséget jelent gyerekenként a családnak és ebben nincs benne egyetlen plusz óra, edzés, tanszer, de az étkezés sincs! Itt betegnek sem jó lenni, megöregedni aztán végképpen nem jó, hisz egy otthonba bekerülni 750.000 dollár, és utána természetesen minden hónapban újból kell fizetni! Házat itt a városokban egymillió dollár alatt nem lehet vásárolni! Lehet sok pénzt is keresni, de van amire elkölteni, mert drága világ van errefelé!

 
Igen, a régi öregeknek igazuk volt, minden háznak megvan a maga keresztje, és most már azt is látom, hogy minden országnak, sőt minden földrésznek megvan a maga keresztje, melyet az emberek tetszik nem tetszik, ha ott éll, hordania kell!
Hálás szeretettel köszönöm a vendéglátást és köszönöm a sok-sok információt, jót is, szomorút is, mindazt mit egy ilyen délutáni tere-fere a finom ebéd közben, után bőségesen szolgál!
Imádságos szeretettel, Csaba t. 
.
.