Csepeli vándorbölcső útja Székelyföldön

Gratulálunk Csinódi Nagy Balázsnak és a drága családjának a nagyszerű mozgalomhoz!

Ez a mozgalom nyitott, bárki bekapcsolódhat, adhat is, kérhet is bölcsőt! Legyünk a bölcsők népe!

Szeretettel, Csaba t. 

Kedves Barátok, Rokonok!

Az idén márciusban indított Székelyföldi Vándorbölcső Program egyik első bölcsője a csepeli polgármester, Borbély Lénárd által faragtatott talpas bölcső volt, amelyben elsőként a mi harmadik gyermekünk, Viktor-Ákos ringott 5 hónapon át. Mostanra kinőtte első lakhelyét és a bölcsőt tovább vándoroltattuk Háromszékre. Csinódból, az Úz-völgyéből ez a díszes bölcső Erdővidék egyik legeldugottabb falujába, az alig 100 lelkes Zalánpatakra került. Ez a bölcső először a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony kápolna búcsús ünnepén volt megáldva, ma pedig a zalánpataki Kisboldogasszony templom oltára előtt.
A bölcső igénylője a helybeli Farkas Boglárka volt, aki augusztusban jelen volt a kisbaconi bölcsőátadáson. Ő most harmad éves biológus hallgató lenne a kolozsvári egyetemen, de amikor kiderült, hogy áldott állapotban van, akkor nem vacillált, hanem igent mondott az életre, férjhez ment a nagybaconi Konsza Istvánhoz. Megszakította egyetemi tanulmányait és készül a novembertől esedékes anya szerepre.
Az élet melletti döntését üdvözölte Simó Gábor plébános úr is, aki a szentmise keretében a férfi és nő közötti házasságról, a családról, a gyermekvállalásról és a válások okairól beszélt.
A kisbabát váró család és elöregedő faluközösség nagy szeretettel fogadta a vándorbölcsőt. Bízunk abban, hogy ez a mai ünnepség is hozzájárul a gyermekvállalási kedv fokozásához.
Szeretettel: Nagy Balázs
.