2018. szeptember 5. – Szerda

Jót tenni jó!!

Meg vagyok győződve, hogy Istent nem lehet felülmúlni jóságban, szeretetben, nagyvonaluságban! Ha valahol, bárhol jó vagy, jóságod nem csak a világot teszi jobbá, hanem te magadat is! Azt a bizonyos pohár vizet egészen biztosan, nem csak felírják a te neveddel, de a jó Isten sokszor pillanatok alatt, százszorosan törleszti az adósságát! Erről szól az evangélium is, de erről szol a kedves Zsigmond Imola története, melyet az imént osztott meg velem, és melyet én most melegiben tovább “pletykálok”.

Fogadjátok bátorításnak, a jócselekedettekhez…
Szeretettel, Csaba t.

——

Elmesélek egy mai történetet. Kimentem tanszerekért az Auchanba.Ritkán járok oda. Az illatszerüzlet előtt toltam ki a kocsit az üzletből és megcsapott a bentről áradó kellemes illat. Arra gondoltam ezen a szürke esős reggelen, hogy jó lenne egy kicsit illatosnak lennem ma. Átfutott a fejemen a gondolat hogy milyen ciki lenne gyorsan belépni és kérni csak egy kis fújást, csak mert most jól esne. De szaporáztam tovább a lépteimet a kijárat felé. Furcsa érzés volt… felvidított az illat gondolata.
A kijárat előtt egy jóképű reklámarc fiatalember standolt (nem néztem mivel) továbbléptem és két lépésnyire egy faládikára lettem figyelmes, rá van  írva: tanszergyűjtés NOE (nagycsaládosok). Megálltam. A fiatalember odalépett hozzám s mondta hogy rábízták egy időre ezt a standot is… Pénzem már nem volt, megkérdeztem mivel segíthetek… buta kérdés volt… ott volt a portéka a bevásárló kocsimban… hát kiemeltem ami a kezem ügyébe került és betettem a dobozba… erre a fiatalember azt mondja, ha már ilyen rendes voltam nézzek szét nála is… kiváló francia parfümök, próbáljam ki. Ez az édes, és ez a keserű!  Nagyot nevettem miközben magamra fújtam az édeset és keserűt… jól megfértek egymással… bár az édesnek jobban örültem .Elmeséltem az előző fél percem kívánságát a srácnak aki akkor értette meg derültségem okát… akkor jól megölelgettük egymást s mondtam hogy ha úgy figyelnék az Istenre, ahogy Ő rám, akkor sokkal illatosabb világ lenne bennem  s körülöttem. Erre ő azt mondja, hogy lehetősége van ajándékba adni egy doboz parfümöt, fogadjam el (30 e Ft! fölött volt az ár). Mondom neki, hogy a vágyaimban csak egy fújás szerepelt, édesre gondoltam, de keserűt is kaptam, egy helyett kettőt, ezért ha sikerül pénzzé tennie a parfümöt, az árát tegye be a Noe dobozba…
Érdekes arckifejezése volt a srácnak, egészen szépek és finomak lettek a vonásai… szorongatta a parfümöt a kezében, kicsit téblábolt majd kedvesen további jó napot kívánt.😍
 
Kép: Egy gyerekotthonban felköszönti a nevelőnő a születésnapos gyereket!
 

————

Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik. Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket. Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: „Te vagy az Isten Fia!” Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus. Amikor megvirradt, Jézus kiment egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így válaszolt: „Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának evangéliumát, mert ez a küldetésem.” Azután folytatta tanítását Galilea zsinagógáiban.

Lk 4,38-44
.