Aleppo

“Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el.
Péter Apostol I. levele 5,8
 
Mindenkinek el kellene menni Aleppóba, abba a szíriai nagy városba, ahol az arab tavasz előtt békében, jólétben öt millió ember élt, és ahol ma két millió ember keresi a holnapba vezető utat a 70%-ban lerombolt, elpusztított, hatalmas metropoliszban! Hogy lehetett a XXI. században az embereket ennyire manipulálni, bársonyszékekből egymásnak ugratni, ilyen mérhetetlen pusztítást előidézni? Senki nem tudja, hogy hányan haltak meg, hányan nyomorodtak meg egy életre!
 
Hihetetlen erők őrlik a világunkat, ezek az erők bennünk, körülöttünk is dolgoznak! Ezek a “hatalmak” nem gyógyítanak, hanem ítélkeznek, és mindent és mindenkit lehúznak a maguk szintjére és bemocskolnak, elpusztítanak! Ne térjünk le az imádság, a szeretet útjáról, álljunk ki Egyházunk s annak feje Ferenc Pápa mellett ezekben az órákban is!
Krisztus nevében álljunk ellen minden megosztó, pusztító erőnek, hisszük, hogy Megváltónk egyszer s mindenkorra legyőzte a gonoszt!
Ferenc pápa mögé térdelve, Csaba t.