2018. augusztus 11. – Szombat

Assisi Szent Klára ünnepe

“Meddig tűrjelek titeket?” Mt 17,14 Egyszerű feladatokat bíztál ránk Urunk és mégis oly sokszor sajnos részben, vagy egészen elmulasszuk azt elvégezni! Egész nap matatunk, totyogunk, összevissza beszélünk, de a munkánknak nincs eredménye, látszatja!! Alázattal kérlek, türelmesen ahogy a tanítványaidat is oktattad, újból és újból kezd elölről a mi formálásunkat nevelésünket, ne hagyj elveszni felfuvalkodottan a bűneinkben!

Az újrakezdés reményével, Csaba t.

————


Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: „Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani.” Jézus így válaszolt: „Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig leszek még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Hozzátok ide a gyermeket!” Jézus ráparancsolt az ördögre, az kiment belőle, és a gyermek azonnal meggyógyult.
Amikor Jézus egyedül volt, a tanítványok hozzá mentek, és megkérdezték: „Miért nem tudtuk mi kiűzni?” Ő így válaszolt: „Mert gyönge a hitetek. Bizony, mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok e hegynek itt: Menj innét amoda! – átmegy, és semmi sem lesz számotokra lehetetlen.”
Mt 17,14-20