1Úton – nemzetközi zarándoknap

Kedves Munkatársak!

 
A Mária utakon zarándoklat alapítványon belüli szervezésével bízott meg Csaba testvér.
Az alábbiakban egy pár tudnivalót szeretnék közölni.
 
Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület ötödik alkalommal szervezi meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amelyet az idei évben az édesanyákért ajánlanak fel.
A zarándoknapot 2o15. augusztus 25-én, szombaton rendezik meg a Kárpát- medence különböző zarándokszakaszain.  Csaba testvér arra kér bennünket, csíkszeredai és környéki házak munkatársait, valamint a gyerekeket, hogy vele együtt vegyünk részt ezen a szép zarándoklaton. 
 
A találkozás a csíkszépvízi tóparti vendéglátó egységnél lesz, a Bíró Albi panziójánál, déli 12 órakor. 
Miután ebédeltünk és mindenkit megölelgettünk, megszeretgettünk, elindulunk a csíkszépvízi templom irányába, hogy ott csatlakozhassunk a Gyimesből érkező (nem az alapítványhoz tartozó) csoporthoz. 
A Csíkszépvíz – Csíkborzsova –Csíkdelne – Csíkpálfalva – Csíksomlyó útszakasz felelőse Ferencz Kinga, aki mutatni fogja nekünk az utat.
 
Az előttünk álló 14 km-es gyalogútat köves és aszfalt úton tesszük meg. A rendezők kényelmes cipő viselését ajánlják.
Az ivóedények újratöltésére Csíkszépvízen és Delnén lesz lehetőség. Útközben két kisbolt mellett is elhaladunk, ha valamire szükségünk lesz, pótolhatjuk.
A szállítással kapcsolatosan nem tudok részletekkel szolgálni, de feltételezem, hogy az előző évek gyakorlatát fogjuk követni.
Ha valaki egészségi vagy más okból kifolyólag nem tud részt venni a zarándoklaton, szeretettel várjuk az este 7 órától kezdődő szentmisére, a Kegytemplomba, amelynek szónoka Csaba testvér.
Kívánok jó munkát és kérjük minderre Isten áldását!
Szeretettel,
B. Juliánna
Csíksomlyó, Mária-kert
Tel.: 0740 099 347