2018. július 30. – Hétfő

Mustármag!? Megjelent Fatimában száz évvel ezelőtt, 1917 május 13-án a Boldogságos Szüzanya három tanulatlan kis falusi gyermeknek. Köszöntötte őket, biztatta, hogy imádkozzanak s ma, május 13-a, Portugáliában a családok ünnepe, nemzeti ünnep!  Az idén is több mint egy millió ember gyűlt össze köszönteni mennyei anyánkat ezen a szép napon! A kis mustármagból terebélyes fa lett, e három kis gyermek történetét, széltében hosszában e nagyvilágon nagyon sokan ismerik! Mi is mondjuk a fatimai Mária kérésére a rózsafüzér titkok után az imát: “Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket, ments meg minket a pokol tüzétől, vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra.”

Szeretettel vessük el a kis mustármagjainkat, bízzunk az Úrban, mert a növekedést csak ő adhatja!! Szeretettel, Csaba t.

Kép: Fatimai székesegyház a jelenések helyszinén!

 

——–


Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak.
Jézus azután egy másik példabeszédet is mondott nekik: A mennyek országa hasonló a kovászhoz. A gazdaasszony elvegyíti három véka lisztbe, és a kovász átjárja az egész tésztát. Mindezt példabeszédekben mondta Jézus a népnek. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Beteljesedett, amit így jövendölt meg a próféta: „Megnyitom ajkamat, és példabeszédekben hirdetem azt, ami titok volt a világ kezdete óta.”
Mt 13,31-35