Balatoni Csillagösvény

Milyen sok szép, kényelmes nyaraló van, sok ember megengedheti magának, hogy visszahúzódjon és békés, nyugodt környezetben éljen, élvezze az életet, távol a világ zajától! Sok ilyen világtól távolmaradó, a maga ártatlan örömeinek élő nagyszerű ember él ma a Kárpát-medencében! Senkit nem bántanak, jóságosak, az évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalataik, tudásuk kincsesházában élnek, sokan talán azt is gondolják, hogy a világnak nincs is szüksége rájuk, sőt ha csendben maradnak azzal tesznek jót!
A Balatoni Csillagösvényt kedves barátom, Barna Tamás szervezi kedves nejével, Katával! Hosszú évek kemény munkája után Ausztriában nyugdíjba mentek, visszaköltöztek Siófokra és itt kényelmes otthonukban élhetnék életüket zavartalanul, de ők tudatosan a gyermekeink mellé álltak, és sok más jócselekedet mellett évről évre megszervezik a szovátai Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkar nyári koncertsorozatát a Balaton partján! Hatodik éve, hogy 50-60 gyermeket, fiatalt fogadnak, az 5-6 helyszínen mindent leszerveznek a hírveréstől a szállásig, étkezéseken keresztül a mindennapi fagyizásig, fürdésig mindent! Gondjuk van arra, hogy a helyszíneken a gyermekek fellépése, csodaszép előadásuk, ragyogó székely ruhájuk érvényesüljön, minél több emberhez eljusson! Ezt a missziós körutat az ők nyugaton szerzett tapasztalatuk, kitartó szervező erejük nélkül mi Erdélyből nem tudnánk összehozni, ezen a szinten megvalósítani! Hála és köszönet nekik minden értünk, velünk eltöltött percért!
Jézus Krisztus üldögélhetett volna a tökéletes, békés mennyei nyaralójában, de ő kiüresítette magát, emberré lett, közénk jött! A világnak mindig is szüksége volt, és ma is szükség van az érett emberek bölcsességére, okos tanácsaira, kipróbált értékek mentén való útmutatására, a bennük lévő szervező erőre! Éppen ezért, a nyugdíjas kort elért emberekhez kisebb testvéri szeretettel így szólok: Kedves Testvérem, megengedheted magadnak, hogy visszavonulj, jogod is van rá, megérdemelnéd, de te arra születtél, hogy a benned lévő sok-sok tapasztalat, a te jóságod gyümölcsöt teremjen ezen a földön és nem arra, hogy csendben, békés nyugalomba szenderegj… Talpra kell állni és ki kell menni a pályára, mondani, tenni kell azt a jót, mire teremtő Istenünk indít bennünket még akkor is, ha erőfeszítéseinket nem mindenki értékeli! Legyen előtted a terméketlen fügefa példája! Jézus nem azt kérdi, hogy te fa hány éves vagy, az elmúlt években mennyi gyümölcsöt teremtél, hanem azt, hogy ebben az évben megteremted-e a magad gyümölcsét?! Jézus Krisztus világosan megmondta: “Azt akarom, hogy gyümölcsöt teremjetek, maradandó gyümölcsöt!” (Jn 15, 16) Keressük, találjuk meg azt a feladatot, munkát, melyet nyugdíjbavonulásunk után is elvégezhetünk a közösség javára!
Szeretettel, Csaba t.
Kép: Barna Tamás Kata lányunk előadását hallgatja