A Bibliatábor beszámolója

A 2018-as BIBLIATÁBOR
Máréfalva, Összefogás-Háza

Három napra újra hangos lett az Összefogás–Házának udvara. Tizenegyedik alkalommal került megszervezésre a Bibliatábor, amelynek az ÁLLATI KÜLDETÉS címet adtuk.

A táborban átlagosan 140 gyermek vett részt, óvodásoktól egészen kilencedikes korosztályig.

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik anyagi, lelki vagy időt nem kímélő erőfeszítésükkel, szolgálatkészségükkel tették lehetővé a rendezvény lebonyolítását.

Ezúttal az állatok kalauzoltak a Bibliai történeteinek felfedezésében. Mindennapra egy állat segítségével kerülhettünk közelebb a Jóistenhez, történeteik által ismerhettük meg küldetésünket.

Első nap a teve vezetette el Rebeka történetéhez, három fontos életfeladatra hívta fel a figyelmünket: szolgálatkészség, tisztelet, kitartás a jóban. Az alábbi napi mottó foglalja ezt össze: ”Legyetek a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok!” (Róm. 12,10-11)

Második napunk mottóját Lukács evangéliumából választottuk: „Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat!” (15,6 b) ennek a történetnek a tanítása, hogy tudjunk, örülni együtt, egymásért. A jó pásztortörténetén keresztül értettük meg, hogy Jézus mindig tárt karokkal visszavár, még ha olykor ki is szakadunk a közösségből, keresésünkre indul és kegyelmébe fogad.

A zárónap Dániel próféta történek bábelőadásával örvendeztettük meg a résztvevőket, ami az erős hitre, kitartásra bátorított. E nap mottója: „A te Istened, akit te mindenkor tisztelsz, szabadítson meg téged!” (Róm. 12, 10-11).

Minden témát korcsoportokra osztott foglalkozásokon mélyítettünk el, amit kreatív jelképekkel, a mindennapokban is megélhető lelki ajándékokkal, jó cselekedetekkel hasznosíthatunk. Együttlétünket rengeteg ifjúsági ének, játék és füttyszó színesítette.

A tábort közös szentségimádással zártuk, amire előzőleg imákkal készültek a kiscsoportok, valamint a szentmisén Bélus ismét összefoglalta a legfontosabbakat, ezáltal elmélyíthettük és Isten áldását kértük arra, hogy a mindennapokban az elsajátított ismereteket megélhessük.

A közösen töltött három nap Isten közelségében élhettünk, egy kis oázisba vezettek minket az állatok, hiszen töltekeztünk szeretetben, egyetértésben és reméljük jövőbe is vár majd a béke szigete.