2018. július 17. – Kedd

Bűnbánat! Az elmúlt évben, minden százezer magyarból 19-en megölték magukat, öngyilkosok lettek! Többnyire 50-60 éves férfiak fordultak önmaguk ellen, de sajnos a tavaly öngyilkosság által elpusztult közel kétezer magyar ember között, sok-sok szépreményű fiatal lány és fiú is van! Egy falunyi lakosság nem találta a helyét mellettünk, és elment közülünk örökre! El kell ezen gondolkodnunk, ez nem csak az ő dolguk, Isten az ő vérüket rajtunk is számon kéri! Mennyire szerettük, szeretjük egymást, mennyire erősen fogom testvérem kezét?

Szent Péter figyelmeztetése mindannyiunknak szól! Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el.”  I.Péter 5,8 

A nyári vakáció a bűnbánat, az újratervezés ideje is! Egy hosszú tanév végén fontos, hogy elcsendesedjünk, magunkba nézzünk, önmagunkat értékeljük, és ha kell, újratervezzük életünket. Fontos lenne, hogy kimondjuk, hogy a mi legnagyobb ellenségünk a bűn! Életemet, családomat, közösségemet egyedül a bűn tudja tönkretenni, pusztulásba sodorni, kárhozatra taszítani.
Mennyi csoda történt a mi városunkban, a mi életünkben, az isteni gondviselésnek hány csodáját láthattuk, tapasztalhattuk csak az elmúlt években, de vajon én tudok-e magamba nézve, bűnbánatot tartva új életet kezdeni férjemmel, feleségemmel, családom tagjaival, barátaimmal?
Szeretettel, Csaba t.

———————

Jézus egyszer így korholta azokat a városokat, amelyekben a legtöbb csodát tette, és mégsem tartottak bűnbánatot: Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már régen bűnbánatot tartottak volna, szőrzsákba öltözve és hamuba ülve. Mondom nektek: Tirusz és Szidon városának tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint nektek. És te, Kafarnaum! Azt hiszed, az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz. Ha Szodomában történtek volna a nálatok történt csodák, mind a mai napig fennállna. Azt mondom nektek: Szodoma földjének tűrhetőbb sorsa lesz az utolsó ítélet napján, mint neked, Kafarnaum.
Mt 11,20-24