Csíksomlyó – Máriakert

Csíksomlyó – Máriakert 
 

Istennek hála, kisebb testvéri szeretettel egy idegenvezető szolgálatát is felkínálhatjuk Csíksomlyón! Örömmel írhatom le, hogy Bíró Judit nagy szeretettel és hozzáértéssel várja a zarándokokat Mária lábánál! Tőle, akár telefonon, akár az interneten keresztül is lehet érdeklődni folyamatosan a zarándokhellyel kapcsolatosan: Programok, rendezvények, szállás, ellátás, bármilyen kérdésünk van, bizalommal érdeklődjünk az interneten a

csiksomlyó.mariakert@gmail.com címen, vagy telefonon a: 0040740099347 számon.

 
Bíró Judit maga is világi szerzetes, szívesen vállal lelki vezetést elsősorban a Szent István Kollégium udvarán lévő Mária-kertben! A közel háromhektáros területen 15 állomásból álló meditálásra alkalmas teret alakítunk ki, hol a Szűzanyától életünk nagy kérdéseire nem csak választ kaphatunk, de akár egy iskolában megismerkedhetünk a Máriás lelkiség szépségével is! A Szent István Kollégium kápolnájában a Szentségi Jézus vár ránk, itt Máriától, a térden álló mindenhatótól bátran tanulhatunk imádkozni, Istennel alázattal párbeszédet folytatni! Idegenvezetőnk kérésünkre nem csak megmutatja, hogy merre van népünk szentélyében a meredek Golgota, vagy hogyan lehet feljutni a Csíksomlyói búcsú színhelyére a nyeregbe és onnan, hogy lehet tovább menni a tisztulás útján, hanem lelkivezetőként szívesen elkíséri az elcsendesedésre, imádkozni vágyókat ezeken a zarándok ösvényeken, akár elmélkedéseket tartva segít az elmélyülésben, a bűnbánatra való felkészülésben! Magában a kegytemplomban több idegenvezető szolgálatát is igénybe vehetjük, de Judit is felkérhető kisebb, nagyobb csoportok által, népünk nagy szentélyének bemutatására, a kegyszobor, a  kegytemplom történetének ismertetésére!
 
Július harmadik hétvégéjén, 13-15 között lelkigyakorlatot tartunk Csíksomlyón a Mária-kertben! E három napon szeretnénk átelmélkedni a Szűzanya tiszteletére szánt 15 udvar üzenetét, közben pedig imádságos szeretettel bebarangoljuk a kegyhely zarándokútjait! Hivatalosan ez alkalommal fogjuk kérni a Mária kertjében szolgálatot teljesítő testvéreimre a jó Isten áldását!
 
Kisebb testvéri szolgáló szeretettel,
Csaba t.