Tusnádfürdő

Kedves Csaba testvér !
Lezártuk a 2018-as tanévet, a ház életének egy újabb szakaszát. Hála Istennek útközben senkit nem veszítettünk el, minden gyermek jó egészségnek örvend és elmondhatom, hogy mindenki a maga módján szépen gyarapodott.
A ház tanulmányi eredményei jók. A 74 gyermek közül mindössze négy egytárgyas, egy féléves bukás van és a mezőny elülső felén szépen, sokak mutattak fel eredményt.
A nagyok is megállták a helyüket megértve és fenntartva azt a szövetséget mely révén velük együtt, igyekszünk a felnőtté és emberré válásuk folyamatában, szükség szerint jelen lenni. A tizenhat évet múlt fiataljaink, kivétel nélkül, mindannyian szerződéssel dolgoznak, többnnyire helyi vendéglátó egységekbben.
Az épület is jó állapotban van. A nyár folyamán csak kissebb javításokra lesz szükség. A tavaly nyáron a nagyobb, fajsúlyosabb munkálatokat elvégeztük – bojler csere, padlás szigetelés, földszint vízmentesítése stb.- , de az idénre is kerül tennivaló. A fürdőszobák kezdték elnegedni magukat, a játszótér és a fásszín tetőcserepei. Remélem, hogy ezen dolgokkal együtt a téli tüzifára is szert tudunk tenni a nyár folyamán.
Ami a táborokat illeti a sport, a romány nyelv és a néptánc lesz a sláger. A négy balatoni kirándulónkat és a Szekszárdra utazott gy szem lányunkat kivéve, idehaza, Gyímesbe és a környékre megyünk majd kirándulni és pár éjszakát kihálni.
Az idén a nevelők hiánya okozta a küzdelmet. Átszervezésekkel, önkéntesek révén és sok tudatos elszántsággal sikerült megtartanunk a ház belső erejét, jó hangulatát, eredményeit és becsületét.
Őszire nagyjából ugyanennyi gyermekünk lesz. Egyenlőre három befogadandó gyermekről tudok és amennyiben egyik szülő életállapota és lehetőségei sem változnak, a létszámunk továbbra is az ideivel azonos marad.
Igyekszünk önmagunkkal azonos módon, Isten és ember előtt a gyermekek számára, sikerrel továbbvinni a nyarat.
Ha erre jár, a ház lakói körében otthonra lelhet !
Köszönettel, Tibi !
Szent Ferenc Alapítvány, Tusnádfürdő