Ima a tanév végén

Ima a tanév végén!
Csíksomlyói Szent István házunkba is betértünk, itt is nagyon vakációs hangulat fogadott, nagy-nagy kacagás közepette nézegették a fiatalok az elmúlt tanév képeit!!! Velük nézegettem én is az általuk készített tarka-barka fotókat, és csendben imádkoztam értük: 

“Uram Istenem, te teremtetted ezeket a ránk bízott csodaszép fiatalokat, nagyon szereted őket, hisz meghaltál értük a kereszten! Tudom, hogy szeretnéd megosztani velük a magad isteni boldogságát! Ezért mondod nekik is: “Azt akarom, hogy az én örömöm a ti örömötök legyen. és örömötök teljes legyen” Jn 15,9
 
Teremtőnk hiszem, hogy meg akarod osztani velünk a világ továbbteremtésének a csodálatos örömét, a becsületes munka, az alkotás felemelő érzését! Azt  akarod, hogy a fiatalok, a világ titkait kitartóan fürkésszék, tanuljanak és felnőjenek oda, hogy az éhezőknek ők maguk adjanak enni! Azt akarod, hogy a bölcsen megalkotott gépeinkkel, az iskolákban megszerzett tudásunkkal, a világ egészének nem ártó technológiával sarjasszák, növesszék az áldott anyaföldben a krumplit, a búzát, növeljék nagyra szülőföldünk zöld gyepén a haszonállatokat, hogy jusson bőséges táplálék minden ember asztalára.
Szeretnéd megosztani fiataljainkkal az örömszerzés örömét is, ezért ma is hívod őket, hogy imádkozva, önmaguk képzésével ajándékká, a Te jóságos áldásoddá váljanak ezen a földön! Gondviselő jósággal küldöd, hogy vigasztalják a szomorúakat, gyógyítsák irgalommal a betegeket, a világ titkait megismerve felnőjenek oda, hogy az iskolákban, egyetemeken ők maguk bölcsen tanítsák az utánuk jövő nemzedékeket!

Szeretettel, Csaba t.