25 éves a Szent Ferenc Alapítvány

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újra Jobb velünk a világ! – 25 éves Szent Ferenc Alapítvány

Az idén 25 éve Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb velünk a világ! programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány közösen szervezett  jótékonysági koncertjén 2018. szeptember 13-án a Budapest Papp László Sportarénában közösen tesznek tanúságot arról, hogy mindenkinek, akármilyen hátrányos helyzetben éli is az életét, lehetősége van úgy élni, hogy legyen általa is jobb a világ!

2018 a Családok éve. A család fontosabb minden más társas kapcsolatnál, generációkon keresztül kihat értékeinkre, kapcsolódásainkra, viselkedési mintáinkra. Fontos, hogy a család nélkül felnövő gyermekek és a fogyatékossággal élő emberek is merjenek családban élni, gyermeket vállalni.

Az idén 25 éves, Déván létrehozott Szent Ferenc Alapítvány és a 10 éves Jobb velünk a világ! rendezvény kiemelten szeretné a figyelmet a nem klasszikus családban felnövők felé fordítani.

„A negyed évszázad alatt az Alapítvány közel hatezer gyermeket fogadott be, többen közülük, a nálunk töltött tíz-tizenöt év után, ma már sokgyerekes családanyaként, családapaként élik életüket.” – mondta el Böjte Csaba, a Szent Ferenc Alapítvány. „A gyermekgondozási központokban jelenleg is 83 helyiségben 2135 gyerekkel élünk nagycsaládban.”

Ezek a gondolatok partnerségre ösztönzik a civil, a forprofit, az állami és önkormányzati szektort annak érdekében, hogy valós eredményű lépéseket tegyenek a fogyatékos emberek integrációjának megteremtéséért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma éves óta hozzájárul a program sikeréhez.

A Jobb velünk a világ! kezdeményezést a sérült előadókból álló NEMADOMFEL Együttes hívta életre 2008-ban azért, hogy megmutassa, a  hátrányban élők és a fogyatékos emberek is olyan értékeket hoznak létre és továbbítanak, mellyel másokat is gazdagítanak.

Az idei koncert bevételével a zenekar támogatni kívánja azt a célt, hogy a hátrányos helyzetben élők is megtapasztalják a családi élet szépségét.  A befolyt támogatást a felcseperedett fiatalok  szakképzésre lesz fordítva!!

A pénz az erdélyi Szent Ferenc Alapítvány számlájára kerül. A befolyó összegből részben az Erdélyben élő, nehéz sorsú gyerekek, részben a Nem Adom Fel Alapítvány A koncerten a NEMADOMFEL Együttessel idén is népszerű, elismert előadók lépnek fel: Ákos, EDDA Művek, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Mihályi Réka – Group’n Swing, Never Give Up Gospel Kórus, Oláh Ibolya, Pintér Béla, Presser Gábor, Republic, Sebestyén Márta, Tihanyi Dániel.

A Jobb Velünk a Világ! kezdeményezés, és a koncertek üzeneteinek ereje már számos programban megmutatkozott.  „A Jobb Velünk a Világ! számunkra nem csak rendezvények sorozata, hanem mindig fontos üzenet közvetítése is egyben.– mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány és a Jobb Velünk a Világ! program szóvivője. „Üzenet azért, mert azt gondoljuk, pusztán attól, hogy megszülettünk és akarjuk az élet ajándékai megélni, a család boldogságát megtapasztalni, már jobb és gazdagabb velünk a világ. Ez az, ami hajt minket évről évre, hogy folyamatosan egyre több programot tudjunk megvalósítani Magyarországon sérült embertársaink jobb és elfogadottabb életkörülményeinek megteremtése érdekében” – tette hozzá Papp Szabolcs.

Az együttműködés célja, hogy a nem klasszikus családban felnövekvők, a fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű személyek a táradalom egyenrangú tagjai legyenek az élet minden területén, így a családalapításban, a családi biztonság megteremtésének lehetőségében is. A Jobb velünk a világ! kezdeményezés olyan esemény és gondolat, mely nagymértékben hozzájárul ennek társadalmi elfogadásához.

„Szeretettel hívlak, gyertek el 2018. szeptember 13-án Budapestre az Arénába, és kössünk szövetséget az életért, döntsünk közösen az élet, a gyermek tudatos vállalása mellett, a reménnyel teli közös holnap mellett!”- szólt mindannyiunknak Böjte Csaba ferences rendi szerzetes meghívása a Jobb velünk a világ! 2018-as rendezvényére.

A Jobb Velünk a Világ! 2018-as programja a Szent Ferenc Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma együttműködésében valósul meg.