Ajándék az iraki gyerekeknek

Iraki gyerekek örömmel köszöntik a Csíksomlyói Máriát, a Szent Ferenc Alapítvány által befogadott, bajban lévő gyermekeknek a szép ajándékát! Lám, az árva gyermekek ki merik, ki tudják mutatni ragaszkodásukat, szeretetüket a háború sújtotta, szülőföldjükről elűzött gyermekekkel iránt!

Az erdélyi gyerekek rajzoltak ügyesen képeket, eladták, és az árából készítették az ő drága Mennyei Édesanyjuknak a szobrát! Közben megépült egy iskola a magyar nép összefogásából kint Irakban, és jó emberek a nagyböjti szent időben vállalták az utat, és amint a képen is látható, nagy örömünkre célba is ért az ajándék!
Ne legyünk közömbösek, ne húzogassuk a vállunkat! A szeretet találékony, nagyböjt van, próbáljuk meg egymás iránti szeretetünket kimutatni, jelezni, érzékeltetni társainkkal! Soha ne mondjam azt, hogy nem tehetek semmit érted, bízzak a szó, a cselekedet erejében! Higgyem, hogy a szeretetből fakadó részvét apró jelei is hatalmas erővel bírnak!
Istennek legyen hála! Csaba t.