Imaszándék: 2018. február 14.

Imaszándék: 2018. február 14. – Hamvazószerda! Imádkozzunk az őszinte bűnbánat kegyelméért!

 
Testi, lelki szabadságot kérjünk a jó Istentől magunk és világunk számára! A bűn zsákutca, mely megnyomorítja a testet is a lelket is, nem vezet semerre, csak mocskot, kint, szégyent hoz az elkövetőre és a környezetére is! Egy ismerősöm összeköltözött egy fiúval, kilenc évig kínozták egymást, s végül üres kézzel, sírva eljött, elherdáltak életükből drága éveket, bemocskolták egy értelmetlen, meddő kapcsolattal önmagukat és egymást! 
Bűn!!! Isten azt akarja, hogy boldogak legyünk, hogy szép életünk legyen és életünk bőségben legyen! A bűn, ennek az isteni ajándékba adott életnek az elherdálása! Isten senkit nem ítél el, hiszem, hogy a halálunk után Teremtőnk megmutatja, hogy milyen izgalmas, szép, termékeny életet álmodott nekünk, mennyi aranyos, kedves gyerekkel, unokával szeretett volna megajándékozni, de mi inkább a bűnt, a semmittevést, a szennyben való dagonyázást választottuk! Mi fogjuk elítélni sírva a bűneinket vagy itt a földön, vagy a túlvilágon! Természetesen az lenne jó, ha minél hamarább szembefordulnánk életünk legkártékonyabb ellenségével, a bűnnel! A rossz elleni harcban nem vagyunk magányosak, mert Megváltónk, aki a pislákoló mécsest nem oltja ki és a megtört nádszálat nem töri el, mellettünk áll végtelen jóságával, türelmével! Jézus Krisztus elég hatalmas ahhoz, hogy megmentsen, összerakja csontjainkat a baleset után, megmentse életünket, akár egy ügyes orvos a betegét!
Nagyböjti szentidőben kérjük Istentől a tisztánlátás kegyelmét, hogy szabadon, nyugodtan szembe tudjunk nézni magunkkal, életünkkel, és a szükséges pályamódosításokat meg tudjuk tenni! Példaképünk legyen a szántóvető ember, és mi is határozott kapavágásokkal irtsuk ki életünkből a fojtogató gazt, a kenyerünket megevő értelmetlen konkolyt!
Szeretettel, Csaba t.
Kép: Az éjsötétben felragyog a hajnal.