Imaszándék: 2018 jan. 22

Imaszándék: 2018 jan. 22. Imádkozzunk, hogy a keresztény egyházak vezetői lépjenek az egység útjára!
 
Olvasom a német katolikusok Kiáltványát, és bár vérzik a szívem, mégis örvendek, hogy van bátorságuk a nyugaton élő testvéreimnek kimondani az igazságot, és tiszta vizet öntenek a pohárba!
 
 
A január 21-én kezdődő ökumenikus imahét jó alkalom arra, hogy a keleti és a nyugati egyházszakadás átkáról beszéljünk! Az elmúlt 500 év megosztottsága meggyilkolja Európát! Elmentem Irakba, Egyiptomba, és mindenütt a kereszténység pusztulásának fő okát az ottani megosztottságban nevezték meg! Döbbenjünk rá, hogy ma már nem  az a kérdés, hogy református, katolikus, ortodox valaki itt Európában, hanem az, hogy keresztény vagy muszlim? 
 
Olvassuk el a német ajkú testvéreink felhívását, nézzük meg a hírek által is bemutatott kegyetlen valóságot, ahogy egymás után zárják be, bontsák le a kiürült Nyugat-európai templomokat! Nézzük meg, hogy Németországból mit csinált az egyházszakadás és testvért kiátkozó megosztottság, és alázattal, Isten irgalmát kérve boruljunk le, imádkozzunk hogy Isten mentsen meg a megosztottság leprájától!
Az  ökumenikus imahét csendjében, Csaba t.