Csinódon vár a hó!

Hóra vágysz? Csinódon vár a hó, de Balázs is a kis kápolnában, a Keleti-Kárpátok legkeletibb völgyében az Úz völgyében, a lelki őrhelyén!
Szeretettel, Csaba t.
——

Habár a farkasok rendszeresen bejárnak a kertünkbe, mégsem ették meg a telet. Tavaly a zászpa (fehér tárnics) csak araszosra nőtt és ebből a helybeli csángók azt jósolták, hogy ezen a télen nem lesz a hó sem ennél nagyobb, most mégis 50-70 centis hóréteg borítja a kertünket és a kápolnánál eléri az 1 méteres vastagságot is.
Szerdán este sötétben, tomboló hóviharban tudtunk hátramenni a kápolnához, hogy elvégezzük a napi imaszolgálatot. Feledhetetlen élmény marad, ahogyan ösvényt tapostunk magunknak a nagy hóban.
Szeretettel küldök néhány fotót a jelenlegi havasi helyzetünkről. Az első képen az iskolába igyekvő tanító néni látható. Tegnap csak az alsó tagozaton volt oktatás, mert a tanárok nem tudtak feljönni Bánkfalváról és az óvónő sem tudott kimozdulni Egerszékből.
Szeretettel: Nagy Balázs