2018 január 20. – Szombat

Szóbeszéd?! Ferenc pápa a pletykát, az alaptalan szóbeszéd tovább adását terrorizmushoz hasonlította! Igaza is van lám Jézusnak is rossz hírét keltették, mely még az ő családját is megzavarta!! “rokonai,…. elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette.” Mk 3,20

A verbális terrorizmust irtsam ki az életemből! Hiszem, hogy nagyon sokszor a veszekedés, a válás, a háború mögött egy felületes rósz szó, egy felnagyított féligazság áll! Sok emberi nyomorúság, szenvedés, halál gyökerezik a rosszindulatú, vagy át nem gondolt szavakból, szavainkból!! Ha nem szeretnénk lángba borítani a magunk és a környezetünk életét, akkor indítsunk hadjáratot önmagamban, de környezetünkben is a pletykálkodás, a megszólás, a rágalom ellen, győzzük le, imádsággal, igaz beszéddel a verbális terrorizmust!
Szeretettel, Csaba t. 

Kép: Bolí barlangot a lágy vízcseppek vájták a kemény sziklába.
——-

Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért (Kafarnaumba, Péter házába). Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük. Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette. 

Mk 3,20-21