Nevelőinkért, tanárainkért imádkozzunk!

Imaszándék: 2018. jan.15.
Gyermekeink tanáraiért, nevelőiért imádkozunk.

Gyermekeink tanáraiért, nevelőiért imádkozunk a naptári év első tanítási napján! A holnap, gyermekeink jövője az ők kezükben van!
Most, hogy Irakban, Egyiptomban jártam, úgy éreztem, hogy az ottani krízisek igazából az oktatás, az iskolák váltsága is elsősorban! Egyszerűen képtelenek az ottani felnövekvő generációkat beiskolázni és normálisan nevelni….. Sokfelé a lányok egyáltalán, vagy csak nagyon kevés évig járnak iskolába. Egyiptomban láttuk, hogy egy – egy tanárra sokszor több mint száz gyermek jut, a nagyon egyszerűen felszerelt oktatási központokban! Ottani pedagógusok mondták, hogy leginkább kívülről megtanult “igazságok” ismétlése az iskola! Biztos, hogy a memória fejlesztése nagyon fontos, de a saját lelkiismeretünkhöz mért szabad gondolkodás a világ titkaira, a felmerülő kérdésekre való reális válaszkeresések hiányában, a megismert igazságok innovatív továbbgondolására épülő problémamegoldás nélkül nem érheti el az oktatás a célját! Nem születik meg a lelkiismeretére hallgató, felnőtt, nagykorú, bölcs ember! Imádkozzunk, hogy korszerű, jól felszerelt iskolába járhasson minden gyermek itt a Kárpát-medencében és az egész világon!
Addig nem lesz béke e földön, míg minden gyermeknek iskolát, s minden embernek becsületes munkát nem tudunk biztosítani!
Szeretettel, Csaba t.