Fogalmazzuk meg kéréseinket!

Imaszándék 2018 január 10. – Akik együtt imádkoznak, azok együtt is maradnak. 

 
2015-ben a Szt. Ferenc Alapítvány gyermekei, munkatársai, támogatói, barátai létrehoztak egy rózsafüzér társulatot, melyben több mint 1500-an feliratkoztunk és együtt imádkozunk.
 
2016-ban elkezdtem nagyjából rendszeresen megosztani az aznapi evangéliumot, és amennyiben lehetőségem volt rá, kisebb  testvéri alázattal néhány gondolatot is írni hozzá. 
 
2017-ben az iraki pusztítást látva, elkezdtük szervezni az Oltáriszentség Testvériségét, az örökös szentségimádást az interneten keresztül. Urunk az elhagyott templomainkban, mondhatni pusztai magányban vár ránk kegyelmeivel. Sajnos hívását sokfelé nem hallják meg, ezért van, hogy a templomokat, az Isten házát eladják, lebontják. Célunk az, hogy a templomainkat újra belakjuk, ezért arra kérem gyerekeimet, munkatársaimat, barátainkat, hogy heti egy órát szánjunk az Oltáriszentségben köztünk lévő Úr Jézussal való találkozásra. 
 
2018-ban szeretnénk nap mint nap javaslataitokat, a gyermekeink, házaink, de a világ égető gondjaira, bajaira figyelve megfogalmazni egy-egy imaszándékot. Mesterünk azt mondta, hogy nem kaptok mert nem kértek, és azt is mondta, hogy bármit kérünk az Ő nevében egységben, azt a mennyei Atya megadja nekünk. Arra biztatlak, hogy bizalommal fogalmazzátok meg kéréseiteket, gyermekeink gondját, baját, házaink szükségleteit, félelmeiteket, aggodalmaitokat, és tegyetek javaslatot a következő napi imaszándékra.  Isten ha erőt ad, én megpróbálom egy rövid elmélkedésben csokorba szedni kéréseinket, és a gyermekeink, a testvéreink imádságaiba ajánlani.
 
A www.magnificat.ro oldalon, a bal felső sarokban van egy piros szívbe zárt Tau szimbólum, melyre ha rákattintotok, megtalálható mind a rózsafüzér titok, mind a napi evangélium, mind a szentségimádás, és reméljük közelebbről már megtalálható lesz a napi imaszándékunk is. 
 
Ne csak tervezgessünk, hanem lépjünk is rá a közös imádság útjára: Kisebb testvéri szeretettel arra kérlek, hogy 2018. január 10-én gyermekeinkkel együtt imádkozzatok a nevelők számára szervezett gyimeshidegségi találkozó sikeréért. Azért, hogy gyengeségeink tudatában mégis egymásban bízva, egymást biztatva az elmúlt év örömeit, gondjait számba véve, a szükséges újratervezéseket 2018-ra meg tudjuk hozni. Hogy miről is szól a 2018-as hidegségi találkozó, azt a csatolt anyagból megismerheted:
 
Örömmel tölt el a tudat, hogy jó testvérekként már itt ezen a földön együtt imádkozhatunk, gyermekeink lelki, szellemi, fizikai fejlődéséért felajánlhatunk rózsafüzért, Szentírásolvasást, szentségimádást, és bármilyen számunkra kedves imádságot. 
 
Hiszem és vallom Calcuttai Szt. Teréz Anyával, hogy akik együtt imádkoznak itt a földön, azok együtt is lesznek az örökkévalóságban.
Szeretettel, Csaba t.