Elzarándokoltam Szécsénybe

http://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/csaba-testvmainmenu-42/elmedi-mainmenu-247/16009-szovetseg-az-eletert-15-resz

 
Elzarándokoltam Szécsénybe, a novíciusok szentélyébe, oda, ahol a ferences szerzeteseket képzik! Sajnos, jelenleg egyetlen fiatal jelentkező van e csodaszép kolostorban! Elfogytak a hívatások Erdélyben is, Magyarországon is, pedig ma is kitárt karral vár ránk a szeretet Istene,  a Végtelen! 
 
A szerzetes élet nem más, mint válasz Isten örök hívására! Teremtőnk első parancsa: Uradat, Istenedet imádd! A szabad akaratából Istennek szentelt szerzetes legfőbb célja a Teremtő első parancsának tökéletes teljesítése!  A szerzetesi hívatása, a mindennapok csendes egyszerűségében, a tőlünk telhető legteljesebb mértékben imádni az Isten, megélni ezt az csodálatos égi-földi nászt! Minden más, amit a szerzetes élete során tesz, a teremtmények szolgáló szeretete, lelkipásztori munka, szociális tevékenység minden ebből az lángoló Istenszeretetből fakad! Hiszem, hogy a novíciusok kápolnájában az Ég a földdel összeér, jó ott Istent imádva szeretni! Imádkozzunk, hogy e szent helyen a fiatalok szívében mindig lobogva árasszon népünkre világosságot, fényt az Isten imádat szent lángja!
Karácsony és a Szilveszter között itthon vagyok Déván, a tőlem telhető legteljesebb módon visszavonulok az imádság barlangjába! Ha valaki ezekben a napokban velem szeretne tartani és bele szeretne kóstolni Isten imádásába, a Szent Ferenc atyánk szelleme szerinti szerzetesi élet megélésébe, akkor nagy szeretettel várom!
 
Áldás, békesség, Csaba t.