Kopt szentek

A kopt ortodox pátriárka, II. Tawadros bejelentette: a 21 férfi nevét, akiket az Iszlám Állam végzett ki Líbiában, beiktatják a vértanúk névsorába, és a jövőben a kopt naptár február 15-én emlékezik meg róluk – írja a Vaticáni hírforrás.

Érdekes részlet, hogy a kopt keresztények csak 20-an voltak, a húszonegyedik mártír egy afrikai vendégmunkás volt, akit elengedtek, de aki bátran kiált kollégái mellett és velük együtt vállalta a lefejezést! Ő így a saját vérével keresztelkedett meg!! Így ő is Jézus Krisztus Szentje!!

Vértanúk, Boldogok és Szentek mert Jézus Krisztusért haltak meg: „Ezt a győzelmet egyetlen hóhér sem veheti el tőlük. A kivégzésükről készült videó egy vérfagyasztóan megrendezett jelenet volt, amely rémületet akart kelteni. És mégis, az ördögi szülemény és véres szörnyűség látni engedi, ahogy néhány vértanú barbár kivégzése pillanatában Jézus Krisztus Urunk nevét ismétli. Jézus neve volt az utolsó, amely elhagyta ajkukat. Mint az első vértanúk, akik a szenvedésben rábízták magukat az Úrra, aki várta őket. És így ünnepelték meg győzelmüket, amit senki nem vehet el tőlük.” A gizehi kopt katolikus püspök, Anba Antonios Aziz Mina
Líbiában lefejezett kopt szentek, könyörögjetek érettünk!
Az örök élet hitével, Csaba t.