Új ferences szent

Solanus Casey ferences atyát ma az egyház szenté avatta!
Dicsőség az úrnak! Kérjük bizalommal a közbenjárását!

Istennek legyen hála új ferences szentet ünnepel az egyház! Ma, 2017 nov 18-án, Detroitiban az egyház ünnepélyesen elismerte Szolánusz atya életszentségét!! Istennek legyen hála, van akikre felnézzünk! A ma szenté avatott atya nagyon gyenge tanulmányi eredményeket ért el, és mégis sok híres tudóst megelőzött az szentség útján!! Testvérem előttünk is nyitva az ég, mire várunk?
Szeretettel megosztom a katolikus.hu oldalról az alábbi életrajzi adatokat!!
Szolánusz atya könyörögj érettünk!
Tisztelettel, Csaba t.
—-
Szent Solanus Casey ír bevándorló szülők gyermekeként született Wisconsinban Bernard Casey néven. Csekély iskolába járás után 21 évesen belépett a szemináriumba Milwaukee-ban, ahol azonban nem tudott a többiekkel lépést tartani a német és latin nyelven folyó órákon. Azt tanácsolták neki, lépjen be egy szerzetesrendbe, ahol ordinatio simplex révén bemutathatna szentmiséket – viszont korlátozták volna egyéb jogköreit: nem gyóntathatott és prédikálhatott volna.
Így került a kapucinusokhoz, de továbbra is küszködött a szemináriumi tanulmányaival is. Elöljárói szintén úgy gondolták, hiányos ismeretei miatt, hogy egyszerű testvér legyen belőle; kapusnak például alkalmasnak látták – ami a legegyszerűbb munka volt a közösségben. Casey mégis boldog volt, hatalmas áldásként élte meg, és rendkívül komolyan vette kapusi feladatait. Mindenkit meghallgatott, mindenkire odafigyelt, aki a rendházba érkezett. Szentségének híre egyre terjedt; végül áthelyezték egy másik monostorba, hogy megszabaduljon a hozzá járó tömegektől. Azonban hamar felfedezték, hova került, és az új helyére is özönlöttek az emberek.
Bár szinte egész életében kapus maradt, nagy tisztelet övezte szent életének köszönhetően, és számos csodát tulajdonítottak közbenjárásának.