2017. november 12.

2017. november 12. – Évközi 32. vasárnap

 
Mikor jön a Vőlegény, Jézus másodszor, hogy maga elé hívja az eleveneket és a holtakat egyaránt?
 
Nem tudjuk, de én úgy gondolom a szentírás fényében, az Egyházam tanítása alapján, hogy Isten hosszan tűrő, nyugodt és nem szokta elkapkodni a világ végét! Az én életemnek, vagy akár egy – egy népnek, földrésznek az élete véget érhet, a nagy fáról letörhet néhány kisebb vagy nagyobb ág, de a fa életben marad, és újból kizöldül! Az emberiség szerintem még nem érte el a Jézus Krisztus által kitűzött célokat! Mesterünk azt akarja, hogy ne csak imádságban kérjük, hogy: “jöjjön el a Te országod”, hanem azt is, hogy mi magunk kemény munkával építsük, szépítsük Teremtőnk országlását világunkban! Nyugodtan lehet venni tartós tejet, bizalommal tervezz és dolgozz, mert van időd megvalósítani szép álmaidat! Arra biztatlak, hogy bármennyire is fáj, menj fizesd ki a számláidat, az adókat, mert még messze a világ vége! Isten a jó munkát mit a világ teremtésével elkezdett, jó végre fogja vinni, beteljesíti azt mit a megváltással elkezdett, felépíti velünk a szeretetre, bölcsességre alapozott országát, hol nem lesz első és utolsó vendég, hol a nagy menyegzőn jó lesz örömben együtt lenni!!! 
 
Ne a világ végét várjuk, hanem higgyünk a szeretet végső győzelmében és nap mint nap tegyünk meg mindent, hogy valóban a szeretet diadalmaskodjon ezen a világon!!
Szeretettel, Csaba t. 
 
Kép: Washingtoni katedrális szentélyében a diadalmas Krisztus.
—–

Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: „Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!” Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: „Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!” Az okosak ezt válaszolták: „Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!” Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: „Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!” De ő így válaszolt: „Bizony mondom nektek, nem ismerlek titeket!” Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát! 

Mt 25,1-13