Mesemondó verseny

Kedves Gyerekek! Kedves Kollégák!

A hosszú téli estéken régebb is az emberek összeültek, s egymásnak szép meséket, izgalmas, érdekes történeteket mondottak. Ropogott a kályhában a tűz, és a vidám, izgalmas történet, a “mese”, mint a mágnes gyűjtötte össze a gyermekeket, felnőtteket.
Szeretnénk egy hatalmas mesemondó versenyt szervezni. Biztatom azokat akikben bátorság, önbizalom van, hogy tanuljanak meg vagy ők maguk találjanak ki egy-egy szép mesét, (természetesen előadás közben, már csak a hitelesség kedvéért is szabad a mesekönyvet ölbe venni), és próbálja meg szépen, ütősen előadni. A lényeg az, hogy nagyon sokan örömmel, szájtátva hallgassák hosszan a mesét.
mesemondó verseny mentora és a díjat odaítélő zsűri elnöke: Tihanyi Dániel színművész, aki most október közepétől főállásban a dévai házhoz költözött. A csíksomlyói gyermekek minden reggel jó napot kívánva megosztják velünk Facebook-on a ház reggeli imáját. Napközben számolják, hogy a kis alkotásuk hány embernek tetszett, hány “like”-ot kapott. A mesemondó verseny résztvevői esténként ugyanígy Facebook-on meg fogják osztani előadásukat, másnap összeszámoljuk a “like”-okat és az elnöknek így nagyon könnyű dolga lesz abban, hogy odaítélje a győztesnek a “mesemondó kupát”. Dani megígérte, hogy a győzteseket elviszi Budapestre egy kőszínházba, egy igazi, komoly előadásra.
Indulhat a verseny! Szabályok? Na…látjátok…szabályok nincsenek! Azt a mesét választod amelyiket akarod, a mesemondáshoz úgy öltözöl ahogy te szeretnél, és úgy adod elő, hogy te légy a bajnok! Én bajnokokat akarok nem magyarázkodásokat, hogy miért nem tudtál gólt szerezni!
El is felejtettem mondani, hogy a nagyok is, nevelők, támogatók is benevezhetnek a vetélkedőkre… mégsem vihetem a gyerekeket magukban a színházba.
Mikor Kezdődik? Pál Marika már el is kezdte, ringbe szállt.  Ha tetszett, lehet is like-olni! Jó munkát!
Én már nagyon várom a minden-esti mesét.
Szeretettel, Csaba testvér
Ui: részletekért keressétek Danit:  tihanyideniel@gmail.com