Szeretet szekerek

Milyen jó ilyen leveleket kapni, milyen jó, hogy a gyermekeinknek van friss, finom bió zöldség, gyümölcs a télire!! Isten fizesse a szeretet szekereket, melyek évről évre felkeresik a csomafalvi, az alfalusi napközi otthonainkat!! Adná a jó Isten, hogy a jóság jóságot szüljön a mennyei Atyánk, s mindannyiunk örömére!!
Szeretettel, Csaba t.
———————

Kedves Csaba testvér és kedves munkatársaim,

Példa értékű összefogásban részesül a községeik részéről évek óta két környékbeli napközink. Gyergyócsomafalván és Gyergyóalfaluban a helyi Polgármesteri Hivatal évek óta Gazdanapot szervez, mely alkalomból felhívják a község figyelmét arra, hogy az az évi termésével (gyümölcs, zöldség, befőttesek, kompótok, szörpök stb) valamint tartós élelmiszerrel támogathatja az alapítvány helyi napközijét. Ilyenkor községszerte adomány-szekereret indítanak útnak, ahová a lakók belerakhatják adományaikat. Ezt követően a nevelő és a gyerekek közösen vesznek részt a rendezvényen és mondanak köszöntet falus-társaiknak.
Ezek az adományok egész évre biztosítják a napközi zöldség szükségletét, ugyanakkor hónapokig el vannak látva bizonyos élelmiszerekkel, ezen adományok egy részét megosztják más napközikkel is, akiknek van lehetőségük főzni.
Jó lenne, ha ezt a kezdeményezést több elöljáró is követné…
Üdvözlettel: Hajni