Tűzzünk ki célt!

Kedves Kollégák!
 
A tanév, akárcsak egy kerékpár, arra való, hogy vígan haladjunk rajta! A célratörő, lendületesen bicikliző megtalálja egyensúlyát és halad, de az a fiatal ki elbizonytalanodik, lelassul, vagy az irányt keresve megáll két keréken, az nem tudja megőrizni egyensúlyát, felborul! Egy biciklin sokkal egyszerűbb utazni, a kiszemelt cél felé vasakarattal törni, mint lassan vánszorogva dülöngélni! A tanévkezdés ünnepén túljutva, mindenkit arra bíztatok, hogy tűzze ki maga elé a célt, és környezetének zavaró tényezőit kiszűrve, bátran tekerjen és ujjongva érje el legszebb álmait! 
 
Egy örömteli eredményes tanévért, a haladáshoz szükséges egyensúly megőrzéséért, arra kérlek üljetek le minden gyerekkel külön-külön és beszélgessetek el velük, kérjétek meg, hogy fogalmazzák meg s írják is le a céljaikat! Kíváncsi vagyok, hogy kinek mi az álma, célja, s annak megvalósításához mit is kér, vár el tőletek, tőlünk?! Természetesen ebben a levélben azt is fogalmazza meg, hogy mi mindazért mit neki biztosítunk, cserében mit kapunk, mit várhatunk el tőle? 
 
A pályázat jellegű levélben három nagyon fontos pontot kell érinteni: 
 
1. Mi a célom, mit szeretnék elérni 2017- 2018-as tanévben? 
2. Mit kérek céljaim eléréséhez a Szent Ferenc Alapítványtól?
3. Hálából mindazért, mit az alapítványon keresztül a gondviselő Isten ad, én mit szeretnék adni, imádságban, tanulásban, magaviseletben!?
 
A levél legyen olyan, mint egy pályázat, melyet mi elolvasunk és utána döntünk, hogy vállaljuk a gyermek, a fiatal elhelyezését otthonainkban, vagy nem! Amennyiben a nevelő, a házvezető és a gyermek konszenzusra jutott, akkor ezt a levelet mindhárman írják alá, fénymásolják le, és az egyik példányt küldjék el Dévára nekem, a másik példányt meg a gyerek dossziéjába helyezzék el! Házainkba olyan gyerek nem maradhat, akivel nem kötöttünk ilyen módon szerződést! Fontos, hogy a gyermek is, a nevelő is, a házvezető is tudja, hogy mire szövetkezünk az előttünk álló tanévben!  A cél ha világos, akkor egészen biztos, hogy Istenben bízva el is tudjuk érni azt!
 
Szeretettel, Csaba t. 
IMG_8335_2